Hamina Tattoo kansainvälinen sotilasmusiikkifestivaali järjestetään nyt ensikertaa keskellä heinäkuuta 12.-16.7.2022. Tuolloin maailman parhaat sotilassoittokunnat, valtioidensa virallisina edustajina kokoontuvat jälleen Suomeen ja Haminaan.

Kuvassa Skotlannin kuninkaallisen rykmentin säkkipilliorkesteri.

– Noin sadan musiikkitapahtuman ja yli 100.000 festivaalivieraan kesäjuhlasta on muodostunut ainutlaatuinen kaupunkifestivaali, jonka merkitys Haminan seudulle on todella suuri, sanoo toiminnanjohtaja Hannu Kaukiainen.
– Tapahtuman vastuullinen järjestäjä on Haminan kaupunki, mutta teemme tiivistä yhteistyötä Puolustusvoimien kanssa. Uudet päivämäärät keskellä heinäkuuta toimivat paremmin tähän Puolustusvoimien kanssa tehtävään laajaan yhteistyöhön liittyen, jatkaa Kaukiainen.    

Hamina Tattoon uusi paikka keskellä heinäkuuta helpottaa myös eurooppalaisten edustusorkestereiden saamista Haminaan, koska näille organisaatioille elokuu keskeisin lomakuukausi.
– Meille on jo varmistunut aivan parhaita esiintyjiä, kuten Alankomaiden kuninkaallisten maavoimien edustussoittokunta, Skotlannin kuninkaallisen rykmentin säkkipilliorkesteri, sekä myös pikanttina erikoisuutena alppien musiikkiperinteitä vaaliva Saksan maavoimien soittokunta Garmisch-Partenkirchenistä, kertoo Hamina Tattoon taiteellinen johtaja Lassi Ikäheimo.

Suomen Puolustusvoimat lähettää kesän 2022 tapahtumaan Laivaston soittokunnan Turusta, Rakuunasoittokunnan Lappeenrannasta, sekä Parolaan sijoitetun Puolustusvoimien Varusmiessoittokunnan.   

Hamina Tattoo 2022 marssishow’n ensi-ilta on Hamina Bastionissa keskiviikkona 13.7. klo 19.00. Kahden tunnin värikkäässä ja vauhdikkaassa marssishowssa esiintyvät kaikki festivaalin sotilassoittokunnat yhdessä ja erikseen.  Show toistetaan Euroopan suurimmassa telttakatoksessa noin 3000 henkilölle kerrallaan kahdesti päivässä, klo 14 ja klo 19. Ensi kesän viimeinen marssishow nähdään lauantai-iltana 16.7. klo 19.

Tattoo-klubiteltta nousee Haminan kauppatorille festivaalin ajaksi ja tarjoilee huippuartistien ja soittokuntien showbändien esityksiä tiistaista lauantaihin aina marssishown jälkeen.
– Viimeisin kiinnityksemme on Jukka Poika & Band torstaille 14.7., kertoo Lassi Ikäheimo.

– Rakennamme lisäksi pienimuotoisten, mutta mahdollisimman korkeatasoisten jazzkonserttien sarjan osaksi Tattoo-viikkoa, hän jatkaa.

Bastion Jazz -tapahtumassa kuullaan muun muassa kitaristi Olli Soikkelia, vibrafonisti Severi Pyysaloa, rumpali ja pianisti Jukkis Uotilaa, sekä laulaja Maja Mannilaa. Tarkka Tattoo-klubin ja Bastion Jazzin ohjelma, sekä liput edellä olevista linkeistä.

Hamina Tattoon konserttitarjonnasta yli 80% tulee perinteisesti olemaan ilmaiskonsertteja.  Linnoituskaupungin historialliset puutarhat avaavat jälleen porttinsa ja soittokuntien pienyhtyeiden konsertit soivat päivittäin keskellä puutarhojen pop up -kahviloita ja taidenäyttelyitä. 

Hamina Tattoo on tällä viikolla esillä Suomen Matkailun ryhmämyyntikiertueella, joka on aina ollut tärkeä osa Tattoon markkinointia. Vaikka koronan takia edellisestä Tattoosta on jo kolme vuotta, on tapahtuma pysynyt matkanjärjestäjien mielessä ja kiinnostusta edelleen riittää. Suurelle yleisölle lipunmyynti Tattooseen alkaa joulukuun 1. päivä 2021.

Hamina Tattoon toiminnanjohtaja Hannu Kaukiainen toivoo alueen yrittäjät, yhdistykset ja yksityiset henkilöt rakentamaan yhdessä maailmanluokan tapahtumaa omilla ideoillaan, osaamisellaan ja aktiivisuudellaan. Festivaalin kautta tarjolla olevista tehtävistä informoimaan talven kuluessa.

Lisätiedot:
– toiminnanjohtaja Hannu Kaukiainen, hannu.kaukiainen@hamina.fi, p. 040 199 1348
– taiteellinen johtaja Lassi Ikäheimo, lassi.ikaheimo@hamina.fi, p. 040 588 4703

Hamina Tattoo Magazine 2022 luettavissa tästä.

 

Pin It on Pinterest

Share This