Kuva: Haminan kaupunginmuseo

Haminan kaupunkipäivää vietetään vuonna 2021 tehdyn päätöksen mukaan 30.3. eli vuosittain Haminan perustamispäivänä. Tänä vuonna tuohon päivämäärään tehdään poikkeus eduskuntavaalien läheisyyden takia ja Hamina-päivä on keskiviikkona 5.4.2023.

Syytä juhlaaan tänä vuonna onkin useita. Pietari Brahe perusti Haminan, Veckelax Nystadin,  370 vuotta sitten 30.3.1653, kaupunki nimettiin Fredrikshamniksi 300 vuotta sitten vuonna 1723 sekä Haminan ja Vehkalahden kuntaliitos tehtiin 20 vuotta sitten vuonna 2003.

Siksi kaupunki haluaa tarjota kakkukahvit kaupunkilaisille Raatihuoneella 5.4.2023 klo 12-14 ja klo 16-18. Samalla kaupunkilaiset pääsevät ensimmäistä kertaa ihailemaan kuvataiteilija Mikko Rankin maalaamaa, eläkkeelle keväällä 2023 siirtyneen kaupunginjohtaja Hannu Muhosen, muotokuvaa. Mikko Ranki tuo Raatihuoneelle kaupunginhallituksen kokoushuoneeseen näytille myös vuosien aikana maalaamiaan Haminan saaristoa kuvaavia tauluja. Kaupunginhallituksen huoneessa pyörii samaan aikaan myös nonstop -esityksenä vanhoja valokuvia Haminasta ja Vehkalahdelta.

Haminan uusi kaupunginjohtaja Ilari Soosalu aloittaa tehtävässään  3.4., ja hänkin on lupautunut olemaan kaupunkilaisten tavattavissa Raatihuoneella kahvitusten aikana. 

Kirsikkana kakun päällä kaupunkilaiset pääsevät ilmaiseksi tutustumaan sekä kaupunginmuseoon että Kauppiaantalomuseon pääsiäisnäyttelyyn klo 14-18. Linnoituksen uimahalliin voi maksutta mennä polskimaan koko päivän ajan klo 6.30-21.

Myös Haminan pääkirjastossa ja Ruissalon kirjastossa on asiakkaiden tutustuttavaksi Haminaan sekä Vehkalahteen liittyvää aineistoa.

Niinkuin lippukaupunkiin kuuluu, kaupunki liputtaa juhlavuoden kunniaksi 30.3.-5.4.2023 Raatihuoneella ja Lipputornissa. Raatihuoneen lippusaloissa liehuu Haminan ja Vehkalahden viirit sekä Haminan kaupunkilippu. Lipputornin huipulle nostetaan Haminan kaupunkilippu ja se vaihtuu Ukrainan lippuun jälleen 6.4.2023.

TULE MUKAAN TEKEMÄÄN YHDESSÄ HAMINALAISTEN OMA PÄIVÄ!

Pin It on Pinterest

Share This