Haminan nuorisovaltuuston kokous järjestettiin elokuussa ihastuttavassa valtuustosalissa Raatihuoneella. Valtuustosalissa saatiin pidettyä hyvät turvavälit ja päästiin juomaan ensimmäiset kokouskahvit nykyisen nuorisovaltuuston kanssa.
Nuorisovaltuuston ensimmäinen kokous Raatihuoneen valtuustosalissa. Kuvassa nuorisovaltuutettuja pöytien ääressä.

Viime vuonna kaikki muut nuorisovaltuuston kokoukset pidettiin etäyhteyksin ja samalla linjalla jatketaan. Aikaisempien vuosien tapaan, omien kokoustensa lisäksi nuorisovaltuusto on osallistunut hyväksi havaitun käytännön mukaan edelleen myös valiokuntien, valtuuston sekä muiden työryhmien kokouksiin.

Korona rajoitti viime vuoden aikana monia toimintoja, mutta nuorisovaltuusto pääsi kuitenkin toteuttamaan joitakin suunnitelmiaan. Alkuvuodesta nuorisovaltuuston tuore puheenjohtaja Joona Kontinen ja nuorisovaltuuston ohjaaja Satu Lampinen kävivät niin sanotut kehityskeskustelut jokaisen nuorisovaltuuston jäsenen kanssa. Tausta-ajatuksena kehityskeskusteluissa oli tutustua nuorisovaltuutettuihin paremmin ja saada uusia ajatuksia toiminnan kehittämiseen. Samoihin aikoihin nuorisovaltuuston sosiaalisessa mediassa esiteltiin jäsenistöä. Keväällä myös ilahdutettiin kaupunkilaisia jakamalla Miinalaisen puutarhalta ostettuja orvokkeja Haminan torilla ohikulkeville ihmisille. 

Lokakuussa nuorisovaltuusto osallistui Asunnottomien yö -tapahtumaan yhteistyössä Kaakkois-Suomen Sininauha ry:n, Haminan Ohjaamon, Haminan klubitalon ja Haminan seurakunnan kanssa. Nuorisovaltuuston jäsenet liikkuivat kaupungilla tapahtuman aikana mainostaen Trykinin puistossa järjestettyä tapahtumaa. Nuorisovaltuusto järjesti tapahtumassa myös joulukorttitempauksen, jossa Asunnottomien yössä kävijöitä pyydettiin kirjoittamaan joulukortteja, jotka joulun alla toimitettiin ilahduttamaan ikäihmisiä Attendo Marskin hoivakotiin. Haminan nuorisovaltuusto päätti tukea Kaakkois-Suomen Sininauha ry:n tekemää tärkeää työtä eriarvoisessa asemassa olevien ihmisten hyväksi ja näin ollen sisällytti joulukorttitempaukseen 300 euron avustuksen Kaakkois-Suomen Sininauha ry:n toimintaan. 

Marraskuussa järjestettiin jo perinteeksi noussut Nuorten hyvinvointiseminaari. Viime vuoden tapaan se järjestettiin hybridi-mallina, eli osallistua pystyi tulemalla paikan päälle tai ottamalla osaa etäyhteyksin. Tänä vuonna teemana oli nuorten mielenterveys, nimenomaan siitä näkökulmasta, että mielenterveyspulmat eivät kulje aina käsi kädessä päihdeongelmien kanssa.

Normipäivä @ Hamina Bastioni

Koronatilanteen vuoksi Hamina Tattoo peruttiin viime kesältä, joten samalla jouduttiin perumaan myös Haminan nuorisovaltuuston perinteinen Normipäivä @ Hamina Bastioni-tapahtuma. Normipäivän työryhmä järjesti kesällä kuitenkin muun muassa Fifteen minutes of Fame-tapahtuman Haminan kesätorilla sekä muutaman kilpailun nuorille. Kilpailujen osallistujia palkittiin paikallisten yritysten lahjakorteilla. 

Nyt käsillä onkin taas Normipäivä @ Hamina Bastioni -tapahtuman suunnittelu tulevalle kesälle ja sen puitteissa rekrytoidaan lisää innokkaita nuoria mukaan tekemään tapahtumaa. Mitään ei tarvitse osata valmiiksi, tapahtuma rakennetaan yhdessä. Riittää, että haluaa oppia uutta sekä päästä mukaan huikeaan porukkaan ja on valmis sitoutumaan tapahtuman valmisteluun ja pääsee paikalle tapahtumapäivänä, joka on tänä vuonna sunnuntai 10.7., juuri ennen Hamina Tattoota. 

Kuvassa rekry-ilmoitus Normipäivä @ Hamina Bastioni tapahtumaan. Normipäivä on päihteetön, ikärajaton ja ilmainen tapahtuma nuorilta nuorille. Tule mukaan järjestämään tapahtumaa.

Mukaan Normipäivä-työryhmään pääset täyttämällä lomakkeen osoitteessa https://bit.ly/normipaiva22

 

 

 

 

 

 

Haminan nuorisovaltuustossa on myös vielä tilaa. Jos nuorisovaltuustotoiminta kiinnostaa, niin ota yhteyttä nuorisovaltuuston puheenjohtajaan Joona Kontiseen, kontinenjoona@gmail.com tai nuorisovaltuuston ohjaajaan Satu Lampiseen, satu.lampinen@hamina.fi, 0401991863.

Pin It on Pinterest

Share This