Chevalier vierailee Haminassa Hevoset Bastionissa -tapahtuman oheisohjelmistossa lauantaina 11.6.2022. Esitys nähdään kaksi kertaa, klo 12 ja klo 15 Haminan Raittiustalon näyttämöllä. Näytöksiin on vapaa pääsy ja ilmaislippuja voi noutaa myös etukäteen Kino Haminasta elokuvateatterin auki ollessa (Isoympyräkatu 30 A). Esitys on suunnattu 4 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille lapsille, nuorille ja aikuisille. Suomen kielen ymmärtäminen ei ole edellytyksenä esityksestä nauttimiselle. Esityksen kesto on 40 minuuttia. Esityksessä ei ole väliaikaa. Tervetuloa!
Chevalier - Keppihevossirkusta Haminassa 11.6

Race Horse Companyn Chevalier on vastustamattoman hauska ja tunnelmallinen lapsille ja perheille suunnattu esitys, joka vie katsojansa retkelle sirkuksen uljaiden ratsujen maailmaan. Esityksen sirkustirehtöörinä ihastuttaa monilahjakas ja palkittu sirkustaiteilija Kalle Lehto.

Sirkuksen historiasta ammentavassa esityksessä keppihevosilla ratsastava tirehtööri esittää perinteisen hevossirkuksen temppuja kepparien kanssa: akrobatiaa, jongleerausta, tasapainoilua ja klovneriaa – kaikki Kalle Lehdon omintakeisella tyylillä, huumorilla ja breaktanssijan liikekielellä! Keppihevosten lisäksi esityksessä on merkittävä osa lyhyillä mykkäelokuvilla, joista ensimmäisiä esitettiin ennen vanhaan juuri sirkuksissa elävän musiikin kera. Sami Tammelan säveltämä musiikki yhdistää perinteisen sirkuksen musiikillisen maailman elektronisiin elementteihin ja instrumentteihin.

Kalle Lehto on palkittu sirkuksen moniottelija, monipuolinen taiteilija, akrobatiavirtuoosi, jonglööri, breakdance-mestari ja yksi Race Horse Companyn perustajista. Lehto on tunnettu laajamittaisesta työstä kotimaassa ja ulkomailla. Hän on luonut vahvan persoonallisen tyylin, useita ainutlaatuisia tuotantoja sekä tehnyt ennakkoluulottomasti yhteistyötä sirkuksen, tanssin ja teatterin kentillä.

Chevalier on Kalle Lehdon lastensirkus-trilogian kolmas osa seuraten suosittuja esityksiä Circles – Kommellusten kabaree ja Around – Ympäri ämpäri.  Sirkuksen tiedotuskeskus myönsi Lehdolle vuonna 2019 vuosittain jaettavan Sirkuksen lumo -palkinnon. Suomen Assitej ry ja Suomen Teatterit ry puolestaan osoittivat vuonna 2021 Lasten ja nuorten Teatteripalkinnon Kalle Lehdolle ja Race Horse Company:n Chevalier-esitykselle.

“Sirkustaiteilija Kalle Lehdon ja Race Horse Companyn Chevalier on taidokas ja innovatiivinen esitys. Pienillä keinoilla kekseliäästi Chevalier tuo keppihevosineen vanhan sirkusperinteen nykyaikaan raikkaalla ja ennakkoluulottomalla asenteelle.” (Sirkuksen tiedotuskeskus, Sirkuksen lumo -palkintoperusteet 2019)

Tuotanto: Race Horse Company
Yhteistyössä: Cirko – Center for new circus

Vierailun järjestää Haminassa Haminan kulttuuripalvelut, Henni Kiri, p. 040 722 3687

racehorsecompany.fi/chevalier
https://www.youtube.com/watch?v=jV5crIYvF9g
#racehorsecompany @racehorsecie

Pin It on Pinterest

Share This