Ahvenanmaa on Suomen omenaparatiisi. Tänä vuonna käynnistyvän Ahvenanmaan itsehallinnon 100-vuotisjuhlan kunniaksi he ovat halunneet lahjoittaa Haminan kaupungille oman omenapuun.

Ahvenanmaa aloitti tänään 9.6.2021 sata vuotta täyttävän itsehallintonsa juhlimisen. Vuoden ajan kestävän juhlan teemoina toimivat rauha, demokratia ja kestävä kehitys.

He kutsuvat kaikki suomalaiset mukaan juhlaan tarjoamalla juhlavuoden ajaksi palan ahvenanmaalaista ruokakulttuuria eli oman omenapuun. 

Haminan kaupungin omenapuu on istutettu Öfvergårdsin tilalle, noin puolen tunnin ajomatkan päässä Maarianhaminasta, jota pitää pariskunta Anna ja Jan Alm. Maatila tunnetaan laadukkaista omenamehuistaan, jotka ovat saaneet paikallisia ja kansainvälisiä palkintoja. 

Tarkoituksena on valmistaa puun sadosta erikoistuote ja he haastavat koko Haminan mukaan pohtimaan, mitä herkkua sadon antimista tuotetaan. Ehdotuksia otetaan vastaan osoitteessa: https://campaign.visitaland.com/100-omenapuuta/

Omenapuumme kukinta on Ahvenanmaalla alkanut.

Haminan oman omenapuun Ahvenanmaalla toivotaan lähentävät meitä entisestään ja avaavan uusia kasvun mahdollisuuksia yhteistyöllemme.

Pin It on Pinterest

Share This