Haminan uusi kirjastoauto monipalveluominaisuuksilla valmistuu hyvää vauhtia, ja auton käyttöönoton on määrä tapahtua syyskuussa 2021. Autolle on heinäkuun alusta lähtien kerätty nimiehdotuksia ja, nyt on tullut aika äänestää lopullisesta nimestä.
Monipalveluauton luonnos.

Kirjaston ja kulttuurin väki on valinnut annettujen ehdotusten joukosta viisi jatkoon päässyttä nimeä. Omaa suosikkiasi voit äänestää 29.7.2021 mennessä osoitteessa https://forms.gle/6ntSrefejkcGm3ej9

Auton valmistaa Kausalassa toimiva Kiitokori ja ulkoasun kuvituksen toteuttaa haminalainen kuvataiteilija Varpu Eronen keväällä 2021 toteutetun kuntalaiskyselyn pohjalta. Ohessa olevat kuvat ovat luonnosversiot auton tulevasta kuvituksesta. Kuvituksessa tulee näkymään vahvasti Hamina ja haminalaisuus – niin kaupunki kuin maaseutukin. Auton pohjaväri on lämmin keltainen.  

Monipalveluauton keskeisin palvelu tulee jatkossakin olemaan varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen kanssa tehtävä yhteistyö sekä keskusta-alueen ulkopuolelle tarjottavat kirjastopalvelut. Niiden lisäksi monipalveluauto tulee tarjoamaan muun muassa terveyttä ja hyvinvointia edistäviä palveluja ja vie kunnan muita palveluja, kuten nuoriso-, liikunta-, museo- ja kulttuuripalveluja lähelle kuntalaisia. 

Pin It on Pinterest

Share This