Wanhan Holviston Joulu virittää kävijänsä joulutunnelmiin Hamina Bastionissa

Perinteiseen joulutunnelmaan kävijänsä johdattava Wanhan Holviston Joulu järjestetään jo 17:nnen kerran ja paikalla on jälleen yli 100 myyjää sekä mukavaa ohjelmaa. Viikonlopun aikana voi muun muassa opetella tonttuilutaitoja, ihailla Teinisirkuksen akrobaattisia esityksiä, ratsastaa ponilla, askarrella, pyöriä karusellissa, laulaa joululauluja, paistaa makkaraa sekä tehdä hyviä ja herkullisia jouluostoksia.

Itse Joulupukki avaa tapahtuman Hamina Bastionin ulkolavalla kumpanakin päivänä klo 10, jonka jälkeen joulupukkia voi käydä tervehtimässä pukinpajassa. Joulupukin luona voi testata kiltteyskonetta ja tänä vuonna pukinpajassa sijaitsee myös tuttienluovutuspiste. Paikalliset yhdistykset ovat koristelleet kuusia, joista tapahtumakävijät voivat äänestää mielestään kauneimman. Kuuset ovat näytillä Hamina Bastionin kenttäalueella koko tapahtuman ajan. Kun markkinahumu Hamina Bastionissa päättyy, yläkehältä voi ihastella holviston jouluista tunnelmavalaistusta 13.12. klo 18 – 15.12. klo 16 välisenä aikana.

Tonttuilua ja hyväntekeväisyyttä entistä suuremmalla tapahtuma-alueella

Tunnelmaholvissa on mahdollisuus opetella tonttutaitoja Aapeli-tontun johdolla, jonka lisäksi holvissa nähdään viikonlopun aikana seurakunnan näytelmä ja kuullaan Haminan Viihdelaulajien esityksiä. Tilassa voi myös tutustua kaupunginmuseon Tonttujen historia- näyttelyyn. Tonttuilua voi harrastaa myös Hamina Bastionin tonttupolulla.

Tänä vuonna tapahtuma-alue leviää Hamina Bastionin lähiympäristöön! Yhteisötalo Manskilla on myyntipaikkojen lisäksi Haminan Nuorisovaltuuston kahvila, jonka tuotot lahjoitetaan Hyvä Joulumieli-keräykseen. Manskilla sijaitsee myös Haminan Hyvän Mielen Jouluaatto-tapahtuman infopiste, josta voi käydä ostamassa kannatustuotteita tai luovuttamassa paketin lahjakeräykseen. Turvallisuuden ja viihtyvyyden lisäämiseksi Rauhankatu on suljettu liikenteeltä väliltä Isoympyräkatu – Ilmarinkatu tapahtumapäivinä klo 9.30-16.30.

Marian kirkon pihalla on kynttiläpuisto, jonne voi viedä oman hautakynttilän ja muistaa edesmenneitä läheisiä. Samalla voi tutustua hautakynttiläperinteeseen. Marian kirkossa järjestetään lauantaina 14.12 klo 16 hyväntekeväisyyskonsertti, jonka pääesiintyjänä nähdään Mari Rantasila. Konsertin tuotoilla tarjotaan jouluavustusta haminalaisille vähävaraisille perheille. Konsertin järjestävät Tina ja Mervi Visuri.

Askartelupajassa on mahdollisuus askarrella hyväntekeväisyyteen joulukortti tai – koriste. Tapahtuman aikana askarrellut kortit ja koristeet lahjoitetaan tapahtuman jälkeen paikallisiin hoivakoteihin ilahduttamaan vanhuksia.
Tulossa on jälleen tunnelmallinen ja vilkas viikonloppu Hamina Bastionissa. Kaikille avoimeen, pääsymaksuttomaan tapahtumaan odotetaan edellisvuosien tapaan tuhansia kävijöitä. Muutamia ulkomyyntipaikkoja on vielä vapaana ja niitä voi tiedustella sähköpostilla hamina.bastioni@hamina.fi. Lisätietoja tapahtumasta löytyy Hamina Bastionin kotisivuilta ja Facebookista!