Uusia artistikiinnityksiä Hamina Mosna Bluesiin

Erja Lyytisen lisäksi pääkonsertissa Lounashuone Kerholla 16.5.2020 esiintyvät Faarao Pirttikangas ja Andres Roots (EST) sekä Björninen-Yrjölä Band.

Faarao Pirttikankaan (kuva) musiikillisia esikuvia ovat vanhat bluesmuusikot, kuten Son House, Bukka White, Mississippi Fred. Muutkin americanan perinnemuodot kuten cajun, zydeco ja Appalakkien meininki ovat tehneet häneen vaikutuksen.

Monissa Faraon biiseissä sanoituksen aihepiiri kumpuaa usein 1920-40 -luvun Yhdysvalloista, ja musiikillisesti Faarao retkeilee deltabluesin mielenmaisemassa. Tavallaan hänen musiikkinsa on deltabluesia syvästä sawosta. Eri kokoonpanoissa siíhen sekoittuu muita tyylejä etio-jazzista suomalaiseen kuplettiin.

”Andres Roots on kovin virolainen juttu sitten Skypen keksimisen”, totesi taannoin englantilainen radio-dj Rick Stuart Tartossa asuvasta slide-velhosta, jonka Viron albumilistan ykköseksi noussut LP ”Roots Music” palkittiin vuonna 2017 Kultaisella Levyllä. Vuoden 2018 alussa englantilaisen Severn FM -radion kuuntelijat valitsivat virolaisen kitaristin vuoden bluesmieheksi, vuotta myöhemmin hän pääsi Blues In Britain -lehden kanteen ja kiersi syksyllä jo Arkansasin ja Mississipin maineikkailla King Biscuit ja Deep Blues -festivaaleilla. Suomessa Rootsia on vuosien varrella kuultu esim. Rauma Blues, Stompin’ At The Savoy ja Lahti Grand Blues -tapahtumissa; entinen Bullfrog Brown -kitaristi on keikkaillut myös Ranskassa, Iso-Britanniassa, Saksassa, Tanskassa, Norjassa, Ruotsissa, Puolassa, Slovakiassa, Tsekeissa, Liettuassa ja Latviassa. Keväällä 2020 häneltä on ilmestymässä livelevy ”Mississippi to Loch Lomond”.

Liput pääkonserttiin tulevat myyntiin 5.12.2019.

Liput tästä