Uimavesien mikrobiologinen laatu kesäkuussa 2018 Haminan, Virolahden ja Miehikkälän uimarannoilla

Uimavesien mikrobiologinen laatu oli 6.6. - 13.6.2018 yleisiltä uimarannoilta otetuissa näytteissä hyvä, pois lukien Savilahden uimaranta. Savilahden uimarannan veden laatu on mikrobiologisesti heikko. Savilahden uimarannalla uimista ei toistaiseksi suositella, ennen kuin uimaveden laatu täyttää sille asetetut vaatimukset. Savilahden uimarannalta otetaan uusintanäyte 20.6.2018. Sinilevää ei havaittu uimarannoilla.

Näytteet otettiin seuraavilta rannoilta

Hamina: Pitkät Hiekat, Rampsinkari, Mustaniemi, Vähäjärvi, Merkjärvi, Salmenvirta, Neuvoton, Savilahti

Virolahti: Pyyhinlampi, Huvisaari, Kiiskijärvi, Klamila

Miehikkälä: Lapjärvi, Vallanjärvi, Kalliokoski, Syväjärvi, Halmaanjärvi, Likolampi, Myllylampi, Hurttala, Muurikkala

Uimarantojen uimaveden mikrobiologisen laadun arvioinnissa käytetään uimaveden Escherichia colin ja suolistoperäisten enterokokkien määritystä. Rannikkovesissä Escherichia coli- bakteerien määrän on oltava alle 500 pmy/100 ml ja suolistoperäisten enterokokkien määrä alle 200 pmy/100 ml. Sisämaan vesissä Escherichia coli -bakteerien määrän on oltava alle 1000 pmy/100 ml ja suolistoperäisten enterokokkien määrän alle 400 pmy/100 ml.

Uimaveden laatua arvioidaan näytteenoton yhteydessä aistinvaraisesti, esiintykö syanobakteereita (sinileviä), onko vedessä jätteitä, kuten öljymäisiä ja tervamaisia aineita sekä onko kelluvaa materiaalia (esimerkiksi muovi, kumi, lasi- ja muovipulloja).

Uimavesien laatua seurataan kesän ajan Pitkien Hiekkojen ja Rampsinkarin uimarannoilta kerran kolmessa viikossa otettavin vesinäyttein. Muilta yleisiltä uimarannoilta vesinäyte otetaan kerran kuussa. Lisäksi otetaan uusintanäytteitä tarvittaessa, mikäli uimarantavesille asetetut laatuvaatimukset eivät täyty.

Lisätietoja

terveystarkastaja Tuula Tikerpuu p. 0400 268 633

vs. terveysinsinööri Päivi Puurunen p. 040 199 1557

terveystarkastaja Katja Lehtonen p. 040 199 1270

 

Uimavesitiedote kesäkuu 2018