Tattoon ohjelma täydentyi

Kesäkauden alkuun ilmestyy uusi ja päivitetty painos Hamina Tattoo Magazinea. Lehteen kootut tapahtumatiedot ja esiintyjälistat ovat edelleen täydentyneet.

Sivumäärältään kasvaneen lehden kannessa nähdään ehkä yksi Tattoo-kesän eksoottisimmista vieraista, Etelä-Korean kapteeni Soo-geun Chung. Lehteen kootut tapahtumatiedot ja esiintyjälistat ovat edelleen täydentyneet.
-Tattoon aikana pidettäväksi on esimerkiksi vahvistunut IATO:n, maailman merkittävimpien sotilasmusiikkitapahtumien kattojärjestön kokous Haminassa, kertoo taiteellinen johtaja Lassi Ikäheimo.
Uutta on myös Ekumeeninen seppeleenlaskutilaisuus sankarihautausmaalla, millä kunnioitetaan sodissa kaatuneita.
-Myös Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen vapaaehtoiset soittokunnat ovat vahvasti mukana vuoden 2018 Tattoossa, jo julkistettujen kahdeksan eri valtion ja 13 soittokunnan lisäksi, toiminnanjohtaja Hannu Kaukiainen jatkaa.
Uuteen painokseen koottu myös 100 toimintavuottaan juhlivien puolustusvoimien tapahtumakentän ohjelma. Mukana on esimerkiksi suosittu Puolustusvoimien käytöstä poistettujen soittimien soitinhuutokauppa.
Lehdessä julkistetaan myös kesän 2018 Linnoituksen wanhojen pihojen pihakonsertit ja oheisohjelma. Niin ikään kerrotaan festivaaliviikon pienistä erikoisuuksista, kuten lisätyn todellisuuden mahdollisuuksista. Tattoo on tehnyt pilottikokeilun lisätyn todellisuuden mahdollisuuksista Puolustusvoimien kanssa ja ladattavan älypuhelinsovelluksen avulla voidaankin esimerkiksi lehden kotimaisten soittokuntien kuvia katsella mobiililaitteen läpi, jolloin kuvat heräävät eloon ja kuullaan musiikkia. Näin voidaan syventää lukukokemusta.
Konserttien esiintyjäkaartikin on vahvistunut, mukaan on saatu esimerkiksi Johanna Försti Kahden kirkon konserttiin sekä upea Ella Tepponen klubitelttaan. Pedro Hietanen vahvistaa M.A. Nummisen kanssa Jazz Palatsin tarjontaa.

Tärkeää tietoa tapahtumaan tulijoille tarjoavat myös Tattoon aikaisista liikennejärjestelyistä kertovat lisäsivut. Lehti tulee jakeluun viikon 22 aikana kaupungin asiakaspalveluun, matkailuneuvontapisteisiin, K-Supermarket Kanuunaan ja muihin vakituisiin esitepisteisiin. Se on luettavissa myös osoitteessa haminatattoo.fi.

Juhlajuomakin sai uuden ilmeen

Myös Hamina Tattoon ja virolahtelaisen pienpanimon Takatalo & Tompuri Brewery:n tuottama Tattoo-olut on saanut lähestyvän festivaalin kunniaksi uuden ilmeen.
Etikettejä koristavat nyt Hamina Tattooseen 2018 osallistuvien eri valtioiden soittokuntien kapellimestarit. Jo odotetuksi perinteeksi muodostunut tapa kerryttää Tattoo-tietoutta tapahtumaan sopivasti, pilke silmäkulmassa.
-Tattoo-olut on perinteisesti pitkään kypsynyt lager, maultaan selkeä, tasapainoinen ja raikas, kertoo Mikko Suur-Uski Takatalo & Tompuri Brewery:stä.
Uusin etiketein olut tulee myyntiin näillä näkymin kesäkuun alkuun, hyvin varustettuihin haminalaisiin elintarvike- ja ravitsemusliikkeisiin.
Festivaalia odotellessa kesää voi juhlistaa myös Tattoon kuohuviinillä. Myös Hamina Tattoon punaviini ja valkoviini ovat olleet myynnissä lokakuusta. Viinit ovat saatavissa kaikissa tuotteet valikoimiinsa tilanneissa Alkon myymälöissä. Myymäläkohtaisen valikoiman voi helposti tarkistaa verkkosivujen kautta ja verkkokaupan kautta tuotteita voi itsekin tilata ympäri Suomen. Festivaalin aikana tuotteet ovat saatavissa ainakin Tattoo-klubilla ja Bastionin linnoitusravintolassa.