Tattoo-pyörät 2018

Ilmaisia kaupunkipyöriä kaikkien käyttöön Haminan Tattoo-viikolla

Haminalaisten ja Tattoo-vieraiden käytössä on lainapyöriä Tattoo-viikolla maanantaista perjantaihin 30.7. – 3.8. Pyöriä tulee olemaan noin 30 kpl ja lainaus- ja palautuspiste on Haminan torilla. Lainaus tapahtuu lainauspisteellä antamalla yhteystiedot varausjärjestelmään, vuokramaksua ei pyörien lainauksessa ole.

Nämä Tattoo-pyörät ovat Ribit Oy:n toimittamia kaupunkipyörä-käyttöön soveltuvia pyöriä. Niitä voi lainata ja palauttaa vapaasti klo 10 – 17 välillä, siten että palautus tapahtuu saman päivän aikana klo 17 mennessä. Lisäksi erikoisuutena on yksi Cursor Oy:n sähköavusteinen polkupyörä.

 

Ekologinen Hamina -tavoitetta tukeva kokeilu

 

  • Tattoo-pyörät tukevat hyvin Haminan toimia kohden ekologisia ja hiilineutraaleja ratkaisuja, kertoo Haminan HINKU-yhteyshenkilö, ympäristöpäällikkö Tapio Glumoff.

Haminan kaupunki liittyi hiilineutraaliuteen tähtäävien HINKU-kuntien joukkoon vuonna 2017 ja Ekologinen Hamina nousi Haminan uuden kaupunkistrategian yhdeksi strategiseksi tavoitteeksi.

  • Haminan Tattoo-pyörät sekä Kotkan tämän kesän kaupunkipyöräkokeilu tuovat yhteiskäyttöisiä polkupyöriä tutuksi seudullemme sopivassa mittakaavassa, kertoo seudun kuntien ilmasto- ja energiatyötä tukeva kestävän kehityksen asiantuntija Esa Partanen Cursor Oy:ltä.

Tattoo-viikon pyöräkokeilun tuloksia hyödynnetään esimerkiksi arvioidessa pitempiaikaisten yhteiskäyttöisten kaupunkipyörien tarvetta ja toimivuutta Haminassa.

  • Pyöriä kannattaa testata – kaikkien ennen torstaita 2.8. pyöriä käyttäneiden kesken arvotaan lippuja lauantain Tattoo-clubille, vinkkaa kokeilua organisoiva projektityöntekijä Tessa Mäkelä Haminan kaupungilta.

 

Lisätietoja:
projektityöntekijä Tessa Mäkelä, p. 040 1991831, tessa.makela@hamina.fi

 

Tattoo-pyörät sopivat kaupunkikäyttöön – kuva Ribit Oy