SUOMEN HALLITUKSEN PÄÄTÖSTEN TOIMEENPANO HAMINASSA KORONAVIRUSEPIDEMIAN HIDASTAMISEKSI

Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt pysyvät auki, koulut sulkeutuvat 18.3. Myös muista toimenpiteistä päätettiin maanantaina 16.3.

Varhaiskasvatus pysyy auki, koulutilat suljetaan keskiviikkona 18.3. alkaen

Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa. Ne vanhemmat ja huoltajat, jotka voivat hoitaa lapsensa toisaalla, menettelevät niin.

Haminan koulutilat suljetaan keskiviikkona 18.3. alkaen ja opetus järjestetään etäopetuksena 13.4.2020 saakka.

Poikkeuksellisesti kuitenkin järjestetään koulujen yhteydessä oleva esiopetus sekä perusopetuksen 1-3.-luokkien lähiopetus niiden huoltajien lapsille, joiden huoltajat työskentelevät yhteiskunnan kannalta kriittisillä aloilla (mm. sosiaali- ja terveystoimi sekä pelastus- ja poliisitoimi). Lisäksi poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus, kuitenkin niin, että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito toisaalla, menettelevät näin.

Lisätietoja käytännön järjestelyistä lähetetään Wilman kautta mahdollisimman pian. Tiistaina 17.3. opetus järjestetään normaalisti kaikilla kouluilla.

Ylioppilaskirjoitukset toteutetaan aiempien suunnitelmien mukaan.

Muut toiminnat, joihin tulee muutoksia 17.3.-13.4.2020

Kansalaisopiston toiminta keskeytetään.

Linnoituksen uimahalli ja kaikki sisäliikuntapaikat sekä harrastetilat suljetaan. Ulkoliikuntapaikkojen ylläpitoa tehostetaan ja mm. pyöräteiden puhdistusta hiekasta pyritään nopeuttamaan.

Waltti-kortin myynti Linnoituksen uimahallin kahviossa jatkuu normaalisti.

Kohtaamispaikkojen toiminta keskeytetään eli tämä koskee mm. Iitan Pirtin ja Neuvottoman juttutuvan toimintaa. Sisäliikuntaryhmät ja vesijumpat perutaan.

Kirjastot suljetaan ja kirjastoauto ei kierrä.

Nuoriso- ja kerhotilat sekä museot suljetaan.

Ohjaamon toiminta ja Veteraanikodin viriketoiminta keskeytetään.

Raatihuone suljetaan ja kaikki ulkopuolinen toiminta talosta loppuu.

Kaupungintalon Asiointipalvelu Rinkeli pysyy toistaiseksi auki arkisin klo 8-16 (kassapalvelut auki VAIN klo 9-12). Asiakaspalvelun ovi pidetään suljettuna ja sisään pääsee ovikelloa soittamalla yksi asiakas kerrallaan. Kaupungintalolla asiointia kannattaa välttää ja ottaa yhteyttä pääsääntöisesti puhelimitse, sähköpostitse tai chatin kautta.

Valtioneuvoston tiedote 16.3.2020

Lisätiedot:
kaupunginjohtaja Hannu Muhonen, p. 040 828 1283, hannu.muhonen@hamina.fi
muutosjohtaja Liisa Koski-Lukkari, p. 040 199 1810, liisa.koski-lukkari@hamina.fi
muutosjohtaja Simo Kaksonen, p. 040 199 1830, simo.kaksonen@hamina.