Peruutus: Rosamaría Bolom tavattavissa 18.3. Haminan kirjastogalleriassa

Koronaviruksen torjuntatoimenpiteiden vuoksi tilaisuus on peruttu. Kirjastot on suljettu 18.3.-13.4. joten myös Kirjastogallerian on suljettu.

Tervetuloa keskiviikkona 18.3.2020 kaikille avoimeen tilaisuuteen:

  • 16.15 “Ilo on lapsen oikeus. Arvokkuus, tasa-arvo ja ihmisoikeuksien noudattamisen lapsille maailmassa”. Opastettu kierros avoin kaikille!
  • 17-19 ”Rakkauden viestit” non-stop työpaja -avoin kaikille!

Meksikolaisella kartonkitekniikalla valmistettujen Rosamaría Bolomin paperiveistosten teema on lasten oikeudet: Ilo on lapsen oikeus. Oikeudet kaikille! Eläinten sarja lapsille sisältää Rosamaría Bolomin värikylläisiä suuria maalauksia. Teokset muistuttavat, että ihmisoikeuksia ei ole mahdollista ymmärtää ottamatta huomioon myös muita maapallon olentoja ja niiden oikeuksia. Kuvataitelija on kotoisin Meksikosta ja asunut Suomessa vuodesta 2009 lähtien. Taiteilija Rosamaría Bolom haluaa kertoa näyttelyllään, miksi on tärkeää taistella ennakkoluuloja, rasismia, väärin ymmärtämistä sekä aineellista ja henkistä puutetta vastaan: ”Rasismia vastaan meidän pitäisi yhdistää ääntämme ja ilmaista positiivisia rakkauden, ystävyyden ja toivon viestejä maailmalle! ”

Rosamaría Bolomin (Meksiko-Suomi) näyttely on avoinna 26.2.-21.3.2020

  • ma-pe 9-19
  • la 9-14
  • su suljettu