Ohje peruskoulun huoltajalle oppilaan etäopetukseen poikkeustilan aikana

Lähiopetus keskeytyy Haminan kouluissa huomenna 18.3. huomioiden seuraavat poikkeukset.

Valtioneuvosto linjasi eilen, että lähiopetus kouluilla keskeytyy huomenna 18.3.2020 tämän hetkisen päätöksen mukaisesti 13.4.2020. asti huomioiden seuraavat poikkeukset:

  • 1.-3.-luokkalaisten oppilaiden lähiopetusta järjestetään poikkeuksellisesti niiden vanhempien ja huoltajien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. (Kriittisiä aloja ovat mm. sosiaali- ja terveystoimi, pelastuslaitos, poliisi, tulli, rajavartiolaitos, yhteiskuntainfraan liittyvät alat mm. veden, lämmön, energian jakelu, viemäri- ja kiinteistöhuollon alat, tietotekniikka-ala, kasvatus- ja koulutusala).
  • Erityiseen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus järjestetään sitä tarvitseville, kuitenkin niin, että ne vanhemmat ja huoltajat joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät näin.

Lähiopetusta tarvitsevien lasten määrä täsmentyy parin lähipäivän aikana. Tämän vuoksi Hamina varautuu järjestämään ainakin vielä tällä viikolla kaikille esiopetuksen lapsille, erityisen tuen oppilaille ja 1-3 -luokkalaisille lähiopetusta. Huoltajilla on paljon asioita ratkaistavina ja haluamme antaa heille kaiken tarvittavan tuen.

Opetukset järjestetään ainakin toistaiseksi normaalisti oppilaiden lähikouluissa ja koulukuljetukset toimivat normaalisti. Lähiopetuksessa olevat lapset ja henkilökunta saavat kouluruokailun normaalisti.

Koulut ohjeistavat etäopetukseen liittyvissä yksityiskohdissa. Etäopetuksen toteuttamistavat voivat vaihdella mm. oppilaiden iän vuoksi. Tilanteen poikkeuksellisuuden vuoksi järjestelyt tarkentuvat jatkuvasti. Pyydämme oppilaiden huoltajilta kärsivällisyyttä tässä tilanteessa.

Tärkeimmät asiat opetuksen järjestämiseen etäopetuksena:

  • Wilma on ensisijainen viestintäkanava
  • Oppilaalla tulee olla opiskeluvälineet ja oppikirjat kotona. Jos näin ei ole tulee olla yhteydessä omaan opettajaan Wilma viestillä
  • Mikäli oppilas on sairas poissaolot tulee ilmoittaa Wilma viestillä omalle opettajalle
  • Jos oppilas tai huoltaja ei pääse kirjautumaan Wilmaan tulee ottaa yhteyttä soittamalla koululle

Oppilashuolto informoi erillisellä Wilma viestillä oppilashuollon järjestämisestä poikkeustilanteen aikana