Muista maksaa kirjaston maksut vuoden loppuun mennessä

Jos kirjastokortillanne on maksamattomia maksuja, on kertyneet maksut maksettava kokonaan pois vuoden loppuun mennessä. Mikäli maksuja on maksamatta vuoden 2019 alussa, asiakkaalle tulee lainauskielto. Lainausoikeuden saa välittömästi takaisin maksamalla maksut. Tämä koskee kaikkia Kymenlaakson Kyyti-kirjastojen asiakkaita.

Vuodenvaihteessa luovutaan myös käteismaksujen vastaanottamisesta Haminan ja Ruissalon kirjastoissa sekä Kirjastoauto Veikossa. Jatkossa kirjaston maksuja voi maksaa pankki- tai luottokortilla Haminan pääkirjastossa. Tulossa on myös vuoden 2019 aikana verkkomaksumahdollisuus osoitteessa kyyti.finna.fi.

Haminan kirjaston, Ruissalon kirjaston ja Kirjastoauto Veikon alakassat lakkautetaan 31.12.2018 kirjanpitopäällikön päätöksen 21.9.2018 mukaisesti.

Vuoden 2019 alusta alkaen asiakkaat voivat maksaa kirjaston maksut pääkirjastossa maksupäätteen kautta pankki- tai luottokortilla. Lisäksi verkkokirjastoon kyyti.finna.fi:hin on tulossa mahdollisuus maksaa myöhästymismaksut verkkomaksuna. Kirjojen tai muun aineiston korvaamisesta aiheutuneet maksut laskutetaan asiakkailta erillisellä laskulla. Suositeltavin tapa korvata kadonnut tai vahingoittunut kirja-aineisto on tuoda vastaava tilalle.

Käteisen rahan vastaanotosta luovutaan kirjastossa, koska käteisen tilittäminen tulee kalliiksi, ja käteisestä luopuminen helpottaa merkittävästi kirjaston henkilökunnan työtä.

Pienetkin maksut voi maksaa vaivatta pankkikortilla maksupäätteen kautta. Mikäli maksuvälinettä ei ole mukana, maksut jäävät asiakkaan kirjastokortille velaksi. Velkasaldon enimmäismäärä on 20 euroa. Kertyneet maksut on aina maksettava kokonaan kalenterivuoden loppuun mennessä.