Kysely digitaidoista Suomessa

Valtiovarainministeriö ja Digi- ja väestötietovirasto kartoittavat suomalaisten digitaitoja ja digipalvelujen käytön sekä sähköisen asioinnin avun tarvetta. Kysely on tarkoitettu kaikille, myös heille, jotka eivät käytä älylaitteita tai asioi itse sähköisesti. Kyselyyn toivotaan vastauksia monipuolisesti erilaisilta digipalvelujen käyttäjiltä aloittelijoista tehokäyttäjiin.

Kysely on osa valtiovarainministeriön rahoittamaa ja Digi- ja väestötietoviraston toteuttamaa valtakunnallista digituen koordinaatiota. Digituen tavoitteena on varmistaa, että kaikilla kansalaisilla on riittävät digitaaliset taidot sekä mahdollisuus saada apua joustavasti, itselle sopivalla tavalla. Digi- ja väestötietovirasto vastaa digituen valtakunnallisesta kehittämisestä. Kysely on ensimmäinen digitaitojen valtakunnallinen kartoitus, jonka avulla saamme tärkeää tietoa digituen ja digipalvelujen kehittämisen tueksi.

 

Kyselyn toteuttavat Valtiovarainministeriö yhdessä Digi- ja väestötietoviraston kanssa.

Kyselyn teknisestä toteutuksesta vastaa KPMG.

 

Kaikki vastaukset käsitellään luottamuksellisina ja nimettöminä eikä yksittäisen vastaajan tietoja voi erottaa tuloksista. Pyydämme teitä vastaamaan 3.4.2020 mennessä. Kyselyyn pääset tästä.

 

Kyselyyn on mahdollista vastata suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja saamen kielillä.

 

Lisätietoja digituesta saat Digi- ja väestötietoviraston sivuilta.