Kohtaamisia kahdessa kirkossa

Konserttiuutuus Hamina Tattoossa 29.7.

Kansainvälisestä sotilasmusiikkifestivaalista Hamina Tattoosta on muotoutunut vuosien saatossa myös monipuolinen kaupunkifestivaali, jossa tänäkin vuonna kahdeksan eri valtion edustussoittokunnat esiintyvät solisteineen. Kaikkiaan tarjolla on yli 80 tapahtumaa viikon sisällä. Mukaan on tuotu paljon uutta koettavaa. Tunnelmasta pääsee nauttimaan 29.7.-4.8. 2018 linnoituskaupungin tapahtuma-areenan lisäksi puistoissa, gallerioissa – ja kirkoissa.

-Hamina Tattoo haluaa esitellä ainutlaatuista Haminan kaupunkimiljöötä kävijöilleen ja tarjota uusia elämyksiä, kertoo toiminnanjohtaja Hannu Kaukiainen.

Uutta Tattoossa tuleekin olemaan Kahden kirkon konsertti sunnuntaina 29.7. Se vie kuulijat yhden konsertin aikana kahteen, kävelymatkan päässä toisistaan sijaitsevaan Haminan kirkkoon. Konsertti siis alkaa yhtäaikaa vierekkäisissä kirkoissa Haminan historiallisessa keskipisteessä. Puolet yleisöstä kuulee konsertin toisessa järjestyksessä kuin toinen puoli ja pääsylipusta näkyy kummasta kirkosta oma musiikkimatka alkaa. Konsertin väliajalla yleisö vaihtaa kirkkoja ja kohtaa vielä toisensa kesäisen kirkon pihalla tarjoiltavilla kirkkokahveilla.

Konsertissa esiintyvät Johanna Försti, Jukka Perko, Mikko Perkola sekä Puolustusvoimien Varusmiessoittokunnan jousisto. Saksofonisti Jukka Perko soitti itsensä jazz-piirien tietoisuuteen jo teini-ikäisenä. Hiljentymällä musiikkia lähestyvä Perko kuvaa omaa asennettaan soittamiseen ja säveltämiseen tasapainotteluksi täydellisyyden tavoittelun ja keskeneräisyyden hyväksymisen välillä. Perkon saksofonin ja Mikko Perkolan viola da gamban on kuvattu kietoutuvan yhteen hienovaraisiksi ja hartaiksi tulkinnoiksi. Johanna puolestaan tunnetaan Tanssii Tähtien kanssa -orkesterin laulajana, Jo Stance -yhtyeen solistina sekä 2016 Tähdet tähdet -ohjelman kilpailijana. Hänet on nähty solistina myös Linnan itsenäisyyspäivän vastaanotolla.

Carl Ludvig Engelin suunnittelemassa Johanneksen kirkossa nautitaan konsertista 1700-luvun kattokruunujen alla. Kirkon vanhin esine on vuoden 1703 Raamattu. Itse kirkko vihittiin käyttöön juhannuspäivänä 1843 ja se on saanut nimensä Johannes Kastajan mukaan. Marian kirkko on valoisa ja kauniin koruton keskiaikainen kivikirkko. Kirkko korjattiin nykyiseen ulkoasuunsa Haminan palon (1821) jälkeen C.L. Engelin piirustusten mukaan. Silloin siihen rakennettiin nykyinen kellotorni. Viimeisimpien uudistustöiden myötä kirkkoon haluttiin palauttaa 1800-luvun henkeä.

 

Liput 20 €/25 € + toimitusmaksut, ovelta 25 €/30 €. Liput Lippu.fi

 

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Hannu Kaukiainen, Puh. 040 199 1348, hannu.kaukiainen@hamina.fi
Taiteellinen johtaja Lassi Ikäheimo, Puh. 040 588 4703, lassi.ikaheimo@hamina.fi

 

Hamina Tattoo 2018

Hamina Tattoo festivaali 30.7.-4.8.2018 on maailman parhaiden sotilassoittokuntien show Euroopan suurimman telttakatoksen alla, Haminan historiallisen linnoituskaupungin sydämessä. Hamina Tattoo on myös suuri kaupunkifestivaali, jossa ollaan koko päivä. Linnoituskaupungin historialliset puutarhat avaavat porttinsa ja ilmaiskonsertit soivat kuisteilla ja patioilla. Tattoo-katu on kansojen kohtaamispaikka ja musiikki soi myös Jazz Palatsissa ja Tattoo-klubilla. Lipunmyynti www.lippu.fi -palvelussa.