Kesäkuun kiertue tuo hyvinvointia kylille kirjastoauton kyydissä

Kesäkuun kyläkiertue jatkuu juhannukseen saakka. Kaupungin eri sektorit ovat liikkeellä lisäten hyvinvointia kylille, kooten ihmisiä yhteen, vauvasta vaariin. Kirjastoauton kyydissä on monenlaista mielenkiintoista, kehonkoostumusmittauksesta kulttuuritarjontaan. Leikkimielinen luontopolku soveltuu kaikenikäisille. Tervetuloa kylätapahtumiin vakituiset asukkaat, kesäasukkaat ja kesävieraat!

Ohjelmaa päivitetään tapahtuman verkkosivuilla

https://www.facebook.com/events/337655143586419/

Katso myös Kylät Lentoon

Tiistaina 11.6. kyläkierroksella pysähdytään aamupäivällä klo 9-11 Onkamaan Koppelissa, joka on Pyörävaelluksen kohde nro 13. Iltapäivällä klo 12-14 Ruissalon kirjastolla pelitapahtumassa pelaillaan lauta- ja korttipelejä. Samalla voit tutustua vr-laseihin ja osallistua tietokilpailuun.

Keskiviikkona 12.6. aamupäivän kohteena Kannusjärven koulu ja iltapäivällä Tervakartano Uudessa Summassa.

Torstaina 13.6. on oikein lasten onnenpäivä. Meltin retkipäivänä klo 10-12 tutustutaan niin Kirkkojärven linnustoon, Pyöräpuiston fillaritemppuihin kuin polkuautoilun saloihinkin. Tule siis pyörällä, kiikari repussa, samalla pääset kuittaamaan nimesi lintutornin Pyörävaellusvihkoon, ja kokeilemaan PumpTrackin jujuja. Polkuautoilemaan pääsee 2€ hinnalla. Omat eväät mukaan, muuten voi jano yllättää! Ikäihmiset, lasten riemua on mukava seurata, tulethan siis sinäkin ulkoilemaan!

Perjantaina 14.6. kirjastoauto suuntaa itään aamupäiväksi. Mäntlahden Toivolassa klo 9 -11 kahvin lomassa voit nauttia taidenäyttelystä. Pihalla perinneleikkejä lapsille ja lapsenmielisille, ja luontopolku laittaa ulkoilemaan. Iltapäivällä tapaamme klo 12-14 Pitäjänsaaren leikkikentällä. Suosittelemme saapumista jalkaisin tai pyörällä, paikoitusongelmia välttäen! Kirjastokortti mukaan, ja lomalukemista kassiin!

Maanantaina 17.6.  kirjastoauto on lännessä, Neuvottoman Salmilla, seuratalo Jukolan pihalla klo 9-11. Iltapäivällä klo 12-14 Summan Pirttilässä esiintyy kaupungin kesäorkesteri Trial by Fire ja kahvit on mukava nauttia SuPon pihaterassilla, sateen sattuessa tietenkin sisällä.

Tiistaina 18.6. Myllykylän Tahtilassa suunnitellaan talven kohtaamisia myllykyläläisille klo 9-11. Iltapäivällä kirjastoauto kaartaa klo 12 Poitsilan koulun pihaan, jossa esiintyy myös rokkibändi Trial by Fire. Pyry-Pesiksen junnujen kahvio palvelee ja myy myös wc- ja talouspaperipakkauksia.

Keskiviikkona 19.6. klo 9-11 kohtaamme Lelun Seurantalolla, Leluntie 149, jonka pihassa on mainiot puitteet pienpeleille ja lasten touhuille. Iltapäivällä kokoamme Pappilansaaren ja Ristniemen väen Pappilansaaren leikkikentälle kirjastoauton ympärille.

Juhannuksen kunniaksi, torstaina 20.6. tutustuminen Kitulasta käsin Portimon polkujen maastoihin jalkaisin tai maastopyörällä. Jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan Rapakammarin laavutulista, niin lähdemme Kitulaan kimppakyydein klo 9.15 Aseman koulun edestä. Kokoonnumme klo 10 Kitulan kesäkioskille / koululle. Omilla eväillä retkeillään!

Kiertueen huipentaa Pappilansaaren Lehmäsaaren retkipäivä torstaina 27.6. klo 10, joka on keskustastakin saapuville aivan kävelymatkan päässä. Tutustutaan saaren luontoon ja biotooppeihin, ja väijytään, josko nähtäisiin vaikka vilaus lampaista!