Kaupunki tarjoaa kotiapua, myös kirjasto- ja kulttuuripalvelut pohtivat uusia toimintatapoja

Kaupungin henkilöstö pohtii jatkuvasti eri sektoreilla uusia tapoja palvella kaupunkilaisia poikkeuksellisessa tilanteessa.

Kauppa-apu

Haminan kaupunki aloittaa maanantaina 23.3.2020 kauppa-apupalvelun haminalaisille yli 70-vuotiaille, sekä riskiryhmille, joilla ei ole läheisiä hoitamaan asiointeja. Kauppa-apu koskee elintarvikkeita ja apteekkituotteita arkisin klo 8 – 16.

Kaupungin henkilökunta suorittaa ostokset ja kuljettaa ne kotiovelle.

Yhteydenotot:
Pyry Liikkanen, puh. 040 199 1779

Kirjasto- ja kulttuuritoiminta kevään aikana

Poistokirjoja ja -lehtiä on vapaasti haettavissa Haminan pääkirjaston sisäänkäynnin luota toistaiseksi maanantaista perjantaihin klo 9-15 niin kauan kuin tavaraa riittää. Muistathan turvaetäisyyden kanssaihmisiin kirjakärryillä!

Kirjastojen ollessa kiinni e-aineistoja on kuitenkin käytettävissä. Tarjolla on kirjoja, äänikirjoja, lehtiä, elokuvia ja musiikkia. E-aineistojen käyttöön tarvitset kirjastokortin numeron ja korttiin liitetyn tunnusluvun. Kirjastojen e-aineistojen osoite https://kyyti.finna.fi/Content/eaineistot.

Myös Lukulumo-sovellus on toistaiseksi ilmaiseksi kaikkien käytössä. Sieltä löytyy yli 100 luettua lastenkirjaa kuvituksineen. Lataa Lukulumo voit ladata sovelluskaupasta älylaitteellesi, ja kirjautua sisään käyttäen seuraavaa tunnusta ja salasanaa:
🔹käyttäjätunnus: lukulumokoti
🔹salasana: 987654321

Haminan kirjastopalvelut valmistelee toimintoja, joilla asiakkaita voidaan palvella muuttuneessa tilanteessa. Suunnitteilla on mm. palvelu, jossa kuntalainen voi noutaa valmiiksi pakatun kirjakassin ja kirjavinkkauksia suunnitellaan toteutettaviksi sosiaalisen median kautta.

Kevään ajaksi myös kulttuuripalvelujen tapahtumatuotannon painopiste siirtyy verkkoon. Tulemme hyödyntämään uusia toimintatapoja, joista Hamina Kommunofonia on ensimmäinen kulttuuripalvelujen tarjoama uutuus. Siinä verkossa haaastetaan musiikin harrastajia ja muusikoita osallistumaan yhteisölliseen musiikkiteokseen.

Muista uutuuksista, kuten striimauksesta tiedotamme myöhemmin, kun asia etenevät.

Näistä lisätietoja:
Kulttuurituottajat
– lkka Muurman, puh. 040 722 3687
– Aino Satama, puh. 040 721 5943
– Tomi Pekkola, puh. 040 199 1835
Elokuvatoiminnanohjaaja Marja Qvarnström, puh 040 8611 075
Vastaava kirjastonhoitaja Laura Korhonen, puh. 040 199 1487
sähköpostit: etunimi.sukunimi@hamina.fi