Kaupungin tavoitteena saada aluepoliisi rauhoittamaan meluhäiriöitä

Kaupunginhallitus on käsitellyt eilen 3.2. kokouksessaan vetoomusta Haminan kaupungissa esiintyvän meluterrorin lopettamiseksi. Vetoomuksessa on mukana useita asunto-osakeyhtiöitä ja se koskee meluhäiriötä, joka on jatkuvaa keskustan asuintalojen ympärillä. Melusaasteen syynä on torilla ja sen lähiympäristössä ilta- ja yöaikaan ilman äänenvaimentimia kaahailevat autoilijat, mopoilijat ja moottoripyöräilijät. Melusaaste vaikuttaa suuresti asukkaiden ja matkailijoiden viihtyvyyteen Haminassa.

Kaupunki on ollut yhteydessä Kaakkois-Suomen poliisilaitokselle ja asiaa lähdetään edistämään kaupungin rakenteellisilla ratkaisuilla ja poliisin valvonta- ja hälytyssektorin toimesta. Lisäksi Haminan kaupunki ja poliisi laativat yhdessä suunnitelman meluhaittojen torjumiseksi. Ehdotuksella aluepoliisitoiminnasta pyritään myös löytämään ratkaisua meluongelmaan.

Kaupunginhallituksen jäsen Vesa Koskiaho ehdotti aluepoliisitoimintaa Haminaan. Aluepoliisin tarkoituksena on lisätä turvallisuuden tunnetta ja säilyttää poliisikuva myönteisenä. Tietyllä alueella toimiva poliisi tulee tutuksi ja rauhoittaa kaupunki- ja taajama-alueita ennaltaehkäisevästi. Haminan kaupunki aloittaa Kaakkois-Suomen poliisin ja sisäministeriön kanssa neuvottelut aluepoliisin saamiseksi Haminaan.