Joukkoliikenteen palvelutaso -asukaskysely

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen joukkoliikenteen palvelutaso - asukaskysely - vastaa 30.9.2019 mennessä

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen joukkoliikenteen palvelutaso –ASUKASKYSELY

Kaakkois- Suomen ELY-keskus on käynnistänyt joukkoliikenteen toimivaltaisena viranomaisena joukkoliikenteen palvelutason määrittelytyön alueellaan. Työn tavoitteena on päivittää vuonna 2016 alueelle tehty palvelutasomääritys vastaamaan nykytilannetta. Työssä selvitetään edellisen palvelutasomäärittelyn toteutuminen, kuullaan kuntien näkemyksiä palvelutasotarpeesta ja rahoituksesta sekä määritetään uusi tavoitteellinen joukkoliikenteen palvelutaso vuosille 2020-2024.

Joukkoliikenteen palvelutasosuunnitelma laaditaan ELY-keskuksen toimivalta-alueen liikenteeseen. Suunnittelualueeseen kuuluvat Iitti, Lemi, Luumäki, Miehikkälä, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti, Savitaipale, Taipalsaari ja Virolahti. Suunnitelma yhteensovitetaan alueen kaupunkien palvelutasosuunnitelmien kanssa.

Liikennepalvelulaki (320/270) ei velvoita joukkoliikenteen toimivaltaista viranomaista tekemään palvelutasopäätöstä, mutta palvelutasomääritys tarvitaan ohjaamaan ELY-keskuksen liikenteen suunnittelua ja hankintaa.

Työ laaditaan vuorovaikutuksessa alueen kuntien kanssa syksyn 2019 aikana. Asukkailla on mahdollisuus vaikuttaa joukkoliikenteen kehittämiseen vastaamalla internetkyselyyn 30.9.2019 mennessä. Kyselyyn voi osallistua anonyymisti.

https://player.myzef.com/waystep/ajax/?q=31-n0iO6rLy

Vastatkaa kyselyyn linkkiä klikkaamalla. Kyselylinkkiä ei voi kopioida avaamisen jälkeen.