Husulan koulun tilanteessa pyritään nopeisiin ratkaisuihin

Husulan koulussa on tehty syksyn aikana teknisiä parannuksia, jotta rakennus toimisi mahdollisimman hyvin. Samaan aikaan ulkopuolinen asiantuntija on selvittänyt Summan koulun teknistä kuntoa. Selvityksen tavoitteena on saada varmuus Summan koulun valmiudesta toimia koulurakennuksena. Selvitys valmistuu joulukuun puolen välin jälkeen.

Koulutyöryhmä valmistelee parhaillaan uuden koulun hankesuunnitelmaa. Yhtenä vaihtoehtona esillä on ollut moduulikoulu, jonka tilat ovat muunneltavat ja sitä voi tarvittaessa pienentää tai laajentaa. Sen voi hankkia vuokrarakennuksena, jolloin maksetaan rakennuksen käytöstä, ei omistamisesta. Koulu voi toimia myös monitoimitalona eri ikäisille ihmisille. Alustavan arvion mukaan Husulaan tarvitaan noin 160-paikkainen koulu- tai monitoimirakennus noin 5-6 vuodeksi. Aikataulun arviointi perustuu oppilasennusteisiin. Uusi rakennus mahtuu Husulan koulun nykyiselle tontille ja koulun uusinta osaa, vuonna 2002 valmistunutta liikuntasalia, ruokalaa ja väestösuojaa, voidaan käyttää osana uutta rakennusta. Koska moduulikoulun voi vuokrata, siitä voi myös luopua tarvittavassa aikataulussa.

Kouluratkaisu tarvitaan nopeasti, sillä osa Husulan koulun oppilaista ja henkilökunnasta oireilee mitä ilmeisimmin sisäilman vuoksi. Tavoitteena on esitellä kouluhankintavaihtoehtoja kaupunginvaltuustolle jo joulukuussa.

Lisätiedot:
Liisa Koski-Lukkari, muutosjohtaja p. 040 199 1810, liisa.koski-lukkari@hamina.fi
Sirkka Eklund, Husulan koulun johtaja p. 040 747 7338, sirkka.eklund@hamina.fi (erityisesti oppilaiden vanhempien yhteydenotot)
Ulla Enamo-Posti, vt. tilapalvelupäällikkö p. 040 551 8717 (sisäilma-asiat)