Haminan pienet koulut säilyvät ja uusia kouluja rakennetaan

Haminan kaupunginhallitus on päättänyt esittää valtuustolle pieneten koulujen säilyttämistä ja kahden uuden koulun rakentamista.

Haminan kaupunginhallitus käsitteli varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkkoa kokouksessaan 20.3.2018.

Hallituksen esityksessä Kannusjärven ja Metsäkylän koulut säilyvät, mutta ne muuttuvat kaksiopettajaisiksi lukuvuoden 2018-2019 alusta. Läntiseen Haminaan ja Husulaan esitetään rakennettaviksi uudet koulut. Läntisessä kaupungissa yhdistetään nykyiset Poitsilan ja Uuden-Summan koulujen oppilaat uuden koulun valmistuttua. Lisäksi hallitus asetti 30 oppilaan rajan pienille kouluille eli ne lakkaavat, jos kolmen vuoden ajan oppilasmäärä jää alle kyseisen rajan. Teknologiavälitteinen opetus tulisi mahdollistaa kaikissa Haminan kouluissa.

Päiväkodeista esitetään Kurkitien päiväkodista luopumista ja toiminnan keskittämistä Ruissalon päiväkotiin. Uuden-Summan esikoulu siirtyy rakennettavan uuden koulun yhteyteen.  Keskikaupungin vuoropäiväkoti siirtyisi Saviniemen peruskorjattavaan päiväkotiin. Saviniemen päiväkodin muu toiminta siirtyy Linnoituksen päiväkotiin.

Seuraava palveluverkkoselvitys esitetään tehtäväksi jatkossa aina uuden valtuustokauden ensimmäisenä syksynä.

Haminan kaupunginvaltuusto päättää varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkosta kokouksessaan tiistaina 27.3.2018.