Haminan nuorisotyöntekijä Hanna-Kaisa Lähde sai tunnustuksen Allianssilta

Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssi jakoi Nuorisotyön viikolla neljä Nuori toimija -tunnustusta yhteisöille ja henkilöille, jotka ovat poikkeuksellisen ansiokkaasti edistäneet nuorten yhdenvertaisuutta, osallisuutta tai tehneet tuloksellista työtä nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Yksi tunnustuksen saaneista on Haminan kaupungin nuorisotyöntekijä Hanna-Kaisa Lähde.

Allianssi jakoi neljä Nuori toimija -tunnustusta

Hanna-Kaisa Lähde sai tunnustuksen seuraavin perustein:
Nuorten osallisuuden vahvistaminen vaatii sitoutumista myös aikuisilta. Hamina on nostanut nuorten osallisuuden aivan uudelle tasolle. Nuoriso-ohjaaja Hanna-Kaisa Lähde on jo vuosien ajan edistänyt nuorten osallisuutta eri puolella Suomea. Hän on avarakatseinen ja aikaansa seuraava nuoriin uskoja. Viime vuosina Hanna-Kaisa on ollut aktiivisesti kehittämässä Haminan nuorisovaltuuston toimintaa ja vetänyt useita nuorten osallisuusprojekteja. Hanna-Kaisa tähtää työssään koko ajan siihen, että nuoret tulevat oikeasti kuulluksi ja asiat etenevät niin virkamieshallintoon kuin päättäjille. Kaikessa osallisuustoiminnassa läpileikkaavana teemana on moniammatillisuus ja verkostotoiminta. Lisäksi kaikki kehitystyö on tehty yhdessä nuorten kanssa, mikä onkin osallisuudessa aivan ykkösjuttu.

Muut Nuori toimija -tunnustuksen saajat ovat:

  • Trasekin ja Seta ry:n Sukupuolitemppurata (yhdenvertaisuus)
  • Suomen Partiolaisten 100 uutta tapaa -hanke (syrjäytymisen ehkäisy)
  • Nuorisotyö raiteilla -hanke, Vantaa (uuden luominen ja kehittäminen)

Tunnustukset jaettiin Ratkaistaan Suomen suurin ongelma -tilaisuudessa pe 12.10. Allianssi-talolla Helsingissä. Tilaisuus ja tunnustusten jako liittyvät Nuorisotyön viikkoon, jota on vietetty valtakunnallisesti kuluvalla viikolla

Asiasta antavat lisätietoja Allianssin toiminnanjohtaja Anna Munsterhjelm (p. 040 587 9514, anna.munsterhjelm@alli.fi) ja viestinnän asiantuntija Teemu Hanhineva (p. 040 900 4888, teemu.hanhineva@alli.fi).