Haminan kaupunginvaltuusto haki iltakoulussaan ratkaisuja Husulan koulun sisäilmaongelmiin

Haminan kaupunginvaltuusto kokoontui maanantaina 1.10. iltakouluun, ensin kuulemaan luentoa tulevaisuuden kouluista ja sen jälkeen keskustelemaan Husulan koulun sisäilmaongelmasta. Asiantuntijana iltakoulussa oli kaupungin terveystarkastaja Harri Julkunen, jonka mukaan Husulan koulun sisäilmatilanne ei ole hälyttävä, mutta oireilua on ilmennyt sekä oppilaiden että henkilökunnan keskuudessa.

Kaikkia ongelmia jo tehdyissä korjauksissa ei ole saatu ratkaistua ja isoja korjauksia kouluun ei enää toteuteta, koska uuden koulun rakentamispäätös on tehty keväällä 2018. Uuden koulun hankesuunnittelu on aloitettu ja siihen toivotaan rakentamisen asiantuntijoista ja kouluhenkilöstöstä koostuvan työryhmän lisäksi osallistuvan ao. valiokunnat ja oppilaiden huoltajia.

Käytännön jatkotoimia:   

  • Haminan muissa kouluissa on yksittäisiä oppilaspaikkoja vapaina ja oireileville oppilaille tarjotaan mahdollisuutta siirtyä toiseen kouluun huoltajien toivomassa aikataulussa,
  • Aletaan valmistella lakkautetun Summan koulun uudelleenkäyttöönotto väistötiloina tammikuussa 2019. Summan kouluun mahtuu noin 120 oppilasta ja tavoitteena on noin 40 oppilaan sijoittaminen muihin kouluihin.
  • Uuden koulun hankesuunnittelussa yhtenä vaihtoehtona arvioidaan vuokrattavan moduulikoulun mahdollisuudet toimia uutena Husulan kouluratkaisuna erityisesti tilojen toimivuuden ja muunneltavuuden, rakennustekniikan, kustannusten ja toimitusaikataulun näkökulmista. Vastaavia kouluratkaisuja on toimitettu eri puolille Suomea. Näihin toteutettuihin ratkaisuihin hanketyöryhmä käy tutustumassa mm. Espoossa ja mahdollisesti myös Lahdessa ja Sysmässä.
  • Parannetaan viestintää oppilaiden huoltajien, koulun ja kaupungin välillä.

Keskustelua ja jatkotoimia sisäilma-asioista ja koulujen hankesuunnittelusta jatketaan iltakoulussa 16.10.2018. Asiasta tiedotetaan sen jälkeen lisää.

Lisätiedot:
Liisa Koski-Lukkari, muutosjohtaja p. 040 199 1810, liisa.koski-lukkari@hamina.fi
Sirkka Eklund, Husulan koulun johtaja p. 040 7477 338, sirkka.eklund@hamina.fi (erityisesti oppilaiden vanhempien yhteydenotot)
Minna Nordström, viestintävastaava p. 040 577 4469, minna.nordstrom@hamina,fi