HAMINA TESTAA UUSIA LIPPUPUISTOJEN ALUEITA

Haminan Lippumaailmaa suunnitellaan ja kehitetään samalla, kun suurlipun lopullista liputuslupaa vielä odotetaan. Vuonna 2019 ei uusia pysyviä osia rakenneta, vaan suunnitellaan ja keskustellaan eri vaihtoehdoista. Kaupunkilaisilla ja myös kaupungissa vierailevilla on mahdollisuus ottaa kantaa siihen, mihin lippupuistoja tulevina vuosina sijoitetaan.

TESTIALUEET TÄNÄ KESÄNÄ MEREN RANNALLA

Suurlippu on vain yksi osa rakenteilla olevaa Haminan Lippumaailmaa. Valmiina on kaksi Lippupuiston osaa: Lipputornin vieressä oleva Baltian ja Pohjoismaiden kokonaisuus sekä RUK:n puistossa sijaitseva Suomen lipun tie. Viime kesänä suurlipun lahjoittajavaltioiden liput liehuivat Haminan Kauppatorilla. Osa näistä lipuista on nyt kesäkuussa sijoitettu Tervasaareen näyttämään mallia alueelle mahdollisesti tulevasta Lippupuiston osasta. Heinäkuussa nuo liput salkoineen siirretään Yrjösenpohjaan Ahtaajapatsaan puistoon, jossa mallinnetaan, miltä Euroopan lippupuisto voisi tulevina vuosina näyttää.

Haminan asukkaat ja kaupungissa vierailevat saavat antaa palautetta: mikä näytti hyvältä, mikä huonolta ja mihin lippuja kannattaisi tai ei kannattaisi sijoittaa. Otamme mielellämme vastaan rakentavia ehdotuksia ja hyviä ideoita. Palautesivun linkki löytyy Haminan kaupungin kotisivuilta osoitteesta hamina.fi, kyselysivun suora osoite on https://www.webropolsurveys.com/S/508DCE2980DE707B.par

AMERIKKA RAMPSINKARILLE JA EUROOPPA YRJÖSENPOHJAAN

Kun kokonaisuuksia on testattu, alkaa Lippupuiston tulevien osien suunnittelu maailmankarttaa mukaillen. Nykyisten suunnitelmien mukaan Amerikan maiden liput sijoitettaisiin Tervasaaren Rampsinkarille ja Euroopan maiden lippukokonaisuus Yrjösenpohjaan. Kaikki Lippumaailman puistosuunnitelmat elävät vielä kaupunkilaisten palautteiden perusteella.

HAMINAN LIPPUMAAILMAN NÄYTTELYT KESÄLLÄ 2019

  • Suomen lipun 100-vuotisjuhlanäyttely, Haminan Raatihuoneen valtuustosali
    Avoinna juhannuksesta heinäkuun loppuun arkisin klo 9-16.
  • Baltian ja Pohjoismaiden lippunäyttely,
    Lipputorni Avoinna kesäkuusta elokuun puoleenväliin ma-pe 9-17, la-su 10-15