HAMINA LINJASI KAUPUNGIN TOIMENPITEET KORONAEPIDEMIAN LEVIÄMISEN EHKÄISEMISEKSI

Suomen hallituksen torstaina antamien linjausten mukaisesti Haminan kaupunki päivitti tänään ohjeitaan ja toimenpiteitään koronaepidemiaan liittyen. Kymsote on 13.3.2020 klo 10.00 tiedottanut, ettei Kymenlaakson alueella ole todettu yhtään koronavirustartuntaa.

Arjen palvelut toimivat normaalisti, rajoitteita mm. tapahtumiin, matkoihin ja kokouskäytäntöihin

– Kaupungin peruspalvelut eli esimerkiksi koulut, päiväkodit ja toimielinten kokoukset pyörivät toistaiseksi normaalisti, kaupunginjohtaja Hannu Muhonen sanoo.

Kaupunki sen sijaan peruu kaikki henkilöstönsä ja koululaistensa koti- ja ulkomaanmatkat sekä retket ja tapahtumamatkat 31.5.2020 asti.

Tämä koskee myös työmatkoja ja etäkokouksia sekä etätyötä suositaan. Kaupunki tiedottaa henkilöstöä erikseen vielä tänään.

Ulkomailta palaavien työntekijöiden tulee ottaa yhteyttä esimieheensä ennen töihin paluuta.

Elokuvateatteri suljetaan, kirjastoauto ei kulje ja kaikki yli 50 henkilön tapahtumat perutaan

Kino Hamina suljetaan 16.3. alkaen ja kirjastoauto ei kulje ensi viikosta alkaen toukokuun loppuun. Muut kirjastot, Linnoituksen uimahalli, liikuntahallit, kansalaisopiston ryhmät, kohtaamispaikat ja muut julkiset palvelut toimivat toistaiseksi normaalisti. Riskiryhmiä, muun muassa iäkkäitä ja pitkäaikaissairaita kehotetaan itse harkitsemaan osallistumistaan varsinkin ryhmätapahtumiin. Seuraamme lähivuorokausien aikana aluehallintovirasto AVI:n ohjeita ja linjaamme tarkemmin koronan vaikutusta kaupungin palveluihin.

Kaupunki peruu nyt seuraavat tapahtumat: Veteraanipäivän juhla 27.4., Seniorimessut 28.4., Tekojen tori 13.5., Hamina Mosna Blues 16.-17.5., Kesätuulella Haminassa 23.5. Muiden tapahtumien osalta kannattaa seurata kaupungin viestintää hamina.fi-verkkosivuilla ja somekanavissa.

Koulujen ja päiväkotien viestintää on tehostettu Wilman ja perinteisen tiedotuksen kautta. Lisäksi julkisten tilojen siivousta tullaan tehostamaan.

Kaupungintalolla Asiointipalvelu Rinkelissä asiointia kannattaa välttää ja ottaa yhteyttä pääsääntöisesti puhelimitse, sähköpostitse tai chatin kautta.

Vältä kättelemistä

Haminan kaupunki suosittaa henkilökunnalleen ja koululaisille monien muiden yritysten ja organisaatioiden tavoin, että kohtaamisissa vältetään kättelemistä.

Myös käsi- ja yskimishygieniasta tulisi huolehtia THL:n ohjeen mukaisesti. Yleisestä tilojen hygieniasta on syytä pitää huolta.

─ Nyt jokaisen on muistettava, että sairaana ei tulla töihin tai mennä kouluun, Muhonen ohjeistaa.

Kaupungilla on varautumissuunnitelmat erilaisia poikkeavia tilanteita varten. Näissä suunnitelmissa on otettu huomioon myös epidemiat. Esimerkiksi valmius etäopetukseen on olemassa, jos siihen tulisi tarvetta.

Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelut (Kymsote) vastaa terveydenhuollon näkökulmasta koronatiedottamisesta. Voit seurata tiedotusta: https://www.kymsote.fi/miten-toimia-jos-epailen-koronavirustartuntaa

Jos epäilet sairastuneesi koronaan, soita p. 116117.

Valtakunnallisesti koronaneuvontaa on saatavilla palvelupuhelimesta: p. 0295 535535.

Kaupungin johtoryhmä seuraa tilannetta jatkuvasti ja käsittelee asiaa 16.3. sekä tiedottaa lisää.

Kaupunki avaa perjantain aikana omat ohjesivunsa hamina.fi-sivustolle. Niitä päivitetään tarpeen tullen myös viikonloppuna. Sivut löytyvät osoitteesta: hamina.fi/korona.

Kaupunginjohtajan video liittyen koronavirusemidemiaan ja toimenpiteisiin Haminassa

Lisätiedot:
kaupunginjohtaja Hannu Muhonen, p. 040 828 1283, hannu.muhonen@hamina.fi
muutosjohtaja Liisa Koski-Lukkari, p. 040 199 1810, liisa.koski-lukkari@hamina.fi
muutosjohtaja Simo Kaksonen, p. 040 199 1830, simo.kaksonen@hamina.fi