Hamina Kommunofonia

Haminan kulttuuripalvelut haastaa kaikki alueen muusikot ja musiikin harrastajat osallistumaan yhteisölliseen musiikkiteos-projektiin. Projekti toteutetaan nauhoituksista koostuvana ääniteoksena nimeltä Hamina Kommunofonia.

Valmis ääniteos julkaistaan myöhemmin ilmoitettavalla sivustolla josta teosta voi kuunnella kuka tahansa maksutta. Osallistava projekti aktivoi kulttuuritoimijoita ja tuottaa kaikkien lähestyttävää kulttuuria verkossa Korona-pandemian aikaan.

Ohjeita osallistumiseen:

1) Tee millä tahansa laitteella 10 minuuttinen nauhoite.
2) Rumpalit ja lyömäsoittajat voivat soittaa lyömäsoitinkuvioita ja rumpukomppeja. Jos nauhoitat kovaäänisiä osuuksia puhelimella, koita peittää puhelin jollakin kankaalla yms. jotta nauhoite ei menisi säröille. Rumpalit voivat soittaa komppia yhtäjaksoisesti ainakin 5 minuuttia ja keksiä siihen muunnoksia. Komppia voi myös vaihtaa kesken nauhoituksen.
3) Basistit voivat soittaa esim. bassolinjoja ja bassokuvioita.
4) Koita saada aikaan ainakin 5 minuuttia nauhoitettua musiikkia; vielä parempi jos saat aikaan kokonaiset 10 minuuttia!
5) Koita soittaa nauhoitteesi C-duurissa tai A-mollissa.
6) Älä stressaa kokonaisuudesta, nauhoituksesi on osa kokonaisuuttaa joka työstetään liittämällä nauhoituksia päällekkäin.
7) Nauhoitteet tulee soittaa tempossa =100 bpm, metronomin löydät googlesta osoitteesta:
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=online+metronome
Hyvä keino on esim. laittaa tempo soimaan kuulokkeista ja nauhoitaa toisella laitteella metronomin tempon päälle.
8) Pyri soittamaan ensin n. 5min pitkiä ääniä ja jäljelle jäävä 5min nopeampia juttuja.
9) Lähetä nauhoitteesi palvelussa www.wetransfer.com  wetransfer-linkkinä ja laita friends mail osoitteeseen (osoite jonne tiedosto lähetetään) sähköpostiosoite tomi.pekkola@hamina.fi.
Jos haluat mielummin lähettää vain liitetiedoston (esim. mp3) voit lähettää sen osoitteeseen tomipekkola(at)gmail.com.
10) Pyri tekemään nauhoite wav tai mp3 – muodossa, jos et osaa muuntaa tiedostoa, voit lähettää tiedoston missä tahansa muodossa.
11) Kaikenikäiset, kaikin soittimin ovat tervetulleita osallistumaan projektiin ja voivat osallistua siihen anonyymisti.
12) Lisäkysymyksiä voi esittää sähköpostiin: tomi.pekkola@hamina.fi