Bastioniin lisää ilmaistapahtumia ja artisteja

Hamina Bastionin kesän tapahtumakalenteri on täydentynyt. Uusimmat tapahtumat ovat kaikille avoimia ja ilmaisia. Myös uusia esiintyjiä on julkaistu suuri määrä.

Toukokuun 19. päivän Virrat Kaakkoon on koko perheen kevättapahtuma, joka tarjoilee viihdettä, musiikkia ja ohjelmaa alkukesään lauantai-iltapäivän verran. Päivää tähdittää laulaja Nelli Matula. Yleisö pääsee kokeilemaan radio-ohjattavia autoja, ankkarodeota ja paikalla on myös polkuautoja ja pomppulinna. Juonnosta vastaa autourheilija Emma Kimiläinen, joka ajaa eri rata-autoluokkia ammatikseen Euroopassa. Tapahtuman järjestävät paikalliset energiayhtiöt.
Kesäkuun alussa areenan valtaavat harrasteautot ja moottoripyörät. Hamina Street Cars ry:n 30 toimintavuoden kunniaksi järjestämä näyttely on niin ikään kaikille avoin ilmaistapahtuma.
Yleisölle maksuttomia tapahtumia tapahtumakauden aikana ovat myös Suomen Lipun 100-vuotisjuhla 28.5., Junior Tattoo 29.7., Normipäivä-nuorisokonsertti 9.8., Valojen Yö 14.9. ja vuoden päättävät joulumarkkinat.

Uusia esiintyjiä julkaistu!

Kesän konsertteihin on julkistettu myös lisää esiintyjiä Suomen ja maailman huipulta. Kesäkuisen Hamina soi -musiikkitapahtuman mittavaan artistijoukkoon liittyi Neljänsuora.

-Heinäkuun 20. Haminassa lavalle nousee Deep Purplen lisäksi brittiläinen Temperance Movement, jonka on kehuttu kuuluvan 2010-luvulla perustettujen vintage-rockin kiinnostavimpiin yhtyeisiin. Lisäksi nähdään ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva ruotsalainen hardrock-menestysyhtye Bonafide. Heidän tunnetuin levytyksensä on Fill Your Head With Rock, jonka Classic Rock Magazine nimesi yhdeksi vuoden parhaista kappaleista. Haminassa nähdään ulkomaisten kokoonpanojen lisäksi jo 1980-luvulla taipaleensa aloittanut kotkalainen heavy-yhtye Mannerheim, kertoo tapahtuman lippuja myyvä Menolippu.fi.
Tapahtuma on ikärajaton, mutta alueella on erillisiä anniskelualueita.

Myös elokuisen Normipäivä-nuorisokonsertin ohjelmisto on julkaistu eli 9.8 lavalle nousevat XFactorista tuttu Ella Tepponen, DJ Häyhä, somesensaatio HesaÄijä sekä räppäri Mäkki. Juontajana nähdään kotkalaislähtöinen Johanna von Hertzen ja mukana on myös Normipäivä-bändikilpailun voittaja. Lisäksi paikalla on paikallisia nuorisojärjestöjä ja monipuolista oheisohjelmaa. Tapahtuma on ilmainen, päihteetön ja ikärajaton.
Normipäivä on koko seudun nuorille suunnattu musiikkitapahtuma, jota järjestää paikallisista nuorista koostuva Normipäivä@HaminaBastion -tiimi yhteistyössä Haminan nuorisovaltuuston, nuorisopalveluiden, seurakunnan ja paikallisten yritysten kanssa.
Vilkkaan ja monipuolisen tapahtumakesän päätteeksi Hamina Bastionissa saa kantaesityksensä myös uusi kotimainen musikaali. Taivaanraapijat – musikaalin ensi-iltaa vietetään Hamina Bastionin näyttämöllä perjantaina 17. elokuuta 2018. Musikaalia esitetään kymmenen esityksen verran. Viimeinen esitys on perjantaina 7. syyskuuta 2018.
Kesäkausi huipentuu koko alueen karnevaaliin, kun Bastioni toimii Valojen Yö:n päätapahtuma-areenana 14.9.. Lisätietoa tapahtumista saa kevään aikana auenneilta, Hamina Bastionin uusilta kotisivuilta. https://www.hamina.fi/bastioni/

Hamina Bastionin tapahtumia 2018

19.5. Virrat kaakkoon! Koko perheen kevättapahtuma.
26.5. Hamina Bastioni Gun Show
28.5. Suomen lippu 100 vuotta -juhla
9.6. Hamina Street Cars, harrasteauto- ja moottoripyöränäyttely
15.-16.6. Hamina soi -musiikkitapahtuma
20.7. Rockin’ Bastioni -festivaali
29.7. Junior Tattoo ja Diandra
30.7.-4.8. Hamina Tattoo -sotilasmusiikkifestivaali
9.8. Normipäivä
17.8.-7.9. Taivaanraapijat-musikaali
14.9. Valojen Yö -kaupunkifestivaali
8.-9.12. Wanhan Holviston Joulu


Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Lisätietoja: Milja Meriläinen, Hamina Bastionin tapahtumakoordinaattori, p. 0400 587 715