Ateriapakettien jakelu perus- ja esiopetuksen etäoppilaille

Ateriapakettien jakelu perus- ja esiopetuksen etäoppilaille alkaa maanantaina 30.3.2020 alkaen. Valtioneuvoston perjantaina 20.3 tekemät linjaukset käynnistivät uudet ruokajärjestelyt kouluilla, mikä aiheutti viiveen ateriapakettien jakelun käynnistämiseen.

Ateriapakettien jakelu perus- ja esiopetuksen etäoppilaille alkaa maanantaina 30.3.2020 alkaen. Tällä viikolla ateriajakelua ei vielä ole. Valtioneuvoston perjantaina 20.3 tekemät linjaukset käynnistivät uudet ruokajärjestelyt kouluilla, mikä aiheutti viiveen ateriapakettien jakelun käynnistämiseen

Haminan kaupungin ruokapalvelut valmistaa ja pakkaa ateriapakettien ruoan. Huoltajille lähetetään Wilman kautta tilauslomakkeen linkki, josta on nähtävillä ohjeellinen ruokalista ateriapakettien sisällöstä. Ruokalistoihin ja ateriapakettien ruokiin voi tulla muutoksia.Kaikki ruoka on laktoositonta. Gluteenitonta ruokaa tarjotaan mahdollisuuksien mukaan. Eri ruokavalioita ei pystytä ottamaan huomioon näissä olosuhteissa. Etäoppilaan huoltaja tilaa aina seuraavan viikon ateriapaketit tilauslomakkeella.

Jos perheen etäoppilaita on Haminan eri kouluissa tai esiopetusyksiköissä, huoltaja valitsee ja ilmoittaa, miltä koululta noutaa perheen etäoppilaiden kaikki ateriapaketit. Ateriapaketteja jaetaan koulujen jakelupisteissä maanantaista 30.3. lähtien klo 12-17, paitsi Kannusjärven koululla klo 12-14. Jakelupisteiden aukioloihin voi tulla muutoksia ja niistä ilmoitetaan Wilman kautta.

Toistaiseksi ateriapaketteja voi noutaa vain huoltaja tai muu aikuinen, ei oppilaat. Tämä rajaus on tehty turvamääräysten vuoksi. Noutoa varten koulujen ulko-ovissa on opaste, missä jakelupiste on ja miten toimitaan.

Ateriapaketit voivat loppua kesken ja kaupungin ruokapalvelut pyrkivät saamaan tarjonnan vastaamaan kysyntää.
Ateriapakettien jakelu on kokeilu, jota palvelua kehitetään erityisesti huoltajilta saamamme palautteen perusteella.

Lähikontakteja on vältettävä ja poikkeusolojen turvamääräyksiä noudatettava. Jos näin ei toimita, palvelu joudutaan keskeyttämään. Tavoitteena on auttaa Haminan perheitä näissä poikkeusoloissa.

Lisätiedot:
Liisa Koski-Lukkari
Muutosjohtaja
puh, 040 199 1810
liisa.koski-lukkari@hamina.fi