Perustettu 1653

Uutiset

Tukihenkilö- ja tukiperhekoulutus tammikuussa 2018

Ryhdy vapaaehtoiseksi tukiperheeksi tai tukihenkilöksi lapselle tai nuorelle! Toiminta on suunnattu lapsille ja nuorille, joiden katsotaan hyötyvän perheen ulkopuolisen aikuisen antamasta ajasta ja huomiosta. Tukihenkilö tapaa lasta 2-4 kertaa kuukaudessa, muutaman tunnin ajan. Lapset tarvitsevat tukihenkilökseen ensisijaisesti ihmistä, joka lähtee mukaan esim. harrastuksiin tai muuhun toimintaan kodin ulkopuolelle ja tarjoaa turvallista ja luotettavaa aikuisen läsnäoloa. Erityisesti pojat tarvitsisivat usein tuekseen miespuolisen tukihenkilön. 
 
Tukiperheeksi voi ryhtyä pariskunta tai yksin asuva aikuinen, joka haluaa antaa omaa aikaansa lapselle. Tukiperhe ottaa tuettavan lapsen/lapset hoitoonsa yleensä yhdeksi viikonlopuksi kuukaudessa.
Tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta on Haminan lasten ja perheiden sosiaalipalveluiden tarjoama tukitoimi, josta kaupunki maksaa pienen palkkion sekä kulukorvauksen kerran kuukaudessa, toteutuneen tukityön mukaan.
 
Tukihenkilöksi tai -perheeksi voivat hakeutua täysi-ikäiset henkilöt, joiden oma elämäntilanne on tasapainossa ja joilla on mahdollisuus sitoutua toimintaan. Kiinnostuneet haastatellaan ennen koulutusta. Ilmoittautumiset 10.1.2018 mennessä.
  
Aikataulu ja koulutuspaikka: 
  • 20.-21.1.2018 Kahvila-olohuone Jaspis,
    Isoympyräkatu 30 B, Hamina.
    Koulutukseen sisältyy lounas ja iltapäiväkahvit.
  • 24.1.2018 Sosiaalityön toimisto,
    Puistokatu 2, 3 krs, Hamina.
    Koulutusiltaan sisältyy kahvitarjoilu.

Yhteydenotot: 
Haminan lasten ja perheiden sosiaalipalvelut
sosiaaliohjaaja Petra Artell,
petra.artell@hamina.fi, p. 040506 4259
 
Koulutuksen järjestää Haminan kaupunki ja Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry, www.ehja.fi.

Kaikki uutiset löydät täältä