Perustettu 1653

Uutiset

HAMINAN KAUPUNKI OTTI SUOMI 100 -JUHLAVUONNA KÄYTTÖÖN UUSIA TUNNUSTUSPALKINTOJA

Haminan Suomi 100 -toimikunta päätti Suomen 100 -juhlavuoden kunniaksi ottaa käyttöön kaksi uutta vuosittain Itsenäisyysjuhlassa jaettavaa tunnustuspalkintoa, Pro Hamina -palkinnon ja Aktiivinen kaupunkilainen -tunnustuksen. Itsenäisyysjuhlassa 6.12.2017 jaetaan myös perinteinen Vuoden kulttuuripalkinto. 

Pro Hamina -palkinto annetaan henkilölle tai organisaatiolle, joka kotipaikastaan riippumatta on toiminut merkittävästi Haminan kaupungin hyväksi tai tehnyt kaupunkia tunnetuksi. Palkinnon jakamisesta päättää kaupunginhallitus. Vuosittain palkintoja voidaan jakaa 1-2 kappaletta. 

Ensimmäisen Pro Hamina -palkinnon Haminan kaupunginhallitus on päättänyt myöntää Maasotakoulun Reserviupseerikoululle. Haminassa sijaitseva Reserviupseerikoulu on vuodesta 1920 alkaen kouluttanut yhteensä yli 170 000 reservin upseeria puolustusvoimien reserviin. Reserviupseerikoulu on tunnettu, arvostettu ja maanpuolustuksen sekä yhteiskunnan kannalta merkittävä toimija. Reserviupseerikoulun on sanottu olevan Suomen tärkein, paras ja suurin johtajakoulu. Varuskunta ja upseerioppilaat ovat aina kuuluneet myös osaksi Haminan kaupunkikuvaa.

Aktiivinen kaupunkilainen -tunnustus jaetaan henkilölle, joka omalla toiminnallaan omalla toiminnallaan edistää yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä omassa lähiympäristössään. Valittavan henkilön tulee olla haminalainen. Aktiivisen haminalaisen valinnan teki Suomi 100 -toimikunta kaupunkilaisilta tulleiden ehdotusten perusteella.

Vuoden 2017 Aktiivinen kaupunkilainen -tunnustuksen saa yrittäjä Sanna Vapalahti, joka edistää omalla toiminnallaan yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä esimerkillisellä tavalla. Yrittäjänä hän edistää yrityksien välistä yhteistyötä ja on aina valmis verkostoitumaan sekä jakamaan omaa osaamistaan. Hän on myös aktiivisesti mukana eri kaupunkitapahtumissa osallistumalla niihin monipuolisesti ja ennakkoluulottomasti. ”Sanna on näkyvä hahmo sekä kaupungin sisällä, että ulkopuolella; hän vie Hamina-kuvaa maailmalle Paraisista Pariisiin”, sanotaan kaupunkilaisten perusteluissa.

Vuoden 2017 kulttuuripalkinnon kaupunkikehitysvaliokunta on päättänyt myöntää Rock-Criminals-yhtyeelle. Kulttuuripalkinnon arvo on 500 euroa. Yhtye on perustettu vuonna 2011 ja jäsenten keski-ikä on vain 19 vuotta. Rock-Criminals on nousujohteisen uransa aikana keikkailut ympäri Suomea. Yhtye on myös tehnyt kaksi omakustanne EP:tä ja esiintyy ensi keväänä X Factor Suomi -ohjelmassa.

 

Kaikki uutiset löydät täältä