Perustettu 1653

Uutiset

Haminan kaupungin vuoden 2017 yrittäjäpalkinnot puutarhayrittäjälle ja paikallislehdelle

Haminan kaupunginhallitus on jo vuodesta 2005 palkinnut haminalaisia yrityksiä, jotka ovat merkittävällä tavalla toimineet Haminan kaupungin hyväksi. Haminan yrityspalkinto on myönnetty keskimäärin joka toinen vuosi. Edellisen kerran palkinto myönnettiin vuonna 2015 kahdelle matkailualan yritykselle. Kuluvan vuoden palkinto luovutettiin Haminassa järjestetyssä Kymen Yrittäjien yrittäjäjuhlassa lauantaina 7.10.2017.   

Haminan kaupunginhallitus päätti myöntää Haminan yrityspalkinnon vuonna 2017 kahdelle yritykselle. Palkinnonsaajat ovat Kaupunkilehti Reimari, Hamimedia Oy ja Kodin Kukat Oy Juha Toikka.  

Kaupunkilehti Reimari on Haminan seudulla viikoittain ilmestyvä ilmaisjakelulehti, jonka toiminta on jatkunut yli 10 vuotta. Ensimmäinen Reimari jaettiin postilaatikoihin keväällä 2007. Lehti on monipuolisesti kertonut seudun uutisista ja tapahtumista sekä samalla tarjonnut paikallisen ilmoituskanavan yrityksille, yhdistyksille, yksityishenkilöille ja kaupungille. Media-alan murroksessa Reimari on säilyttänyt paikallisuutensa ja se onkin lehden vahvuus. Lehteä luetaan, odotetaan ja arvostetaan edelleen. Paikallislehti elää ja voi vielä hyvin.  

Kodin Kukat Oy Juha Toikka on vuodesta 1995 lähtien toimittanut puutarha-alan tuotteita Internetin kautta asiakkaille ympäri Suomea. Yritys toimii Kannusjärven kylällä ja on omalla innovatiivisuudellaan hyvä osoitus tuotteesta ja liikeideasta, jolla hyödynnetään digitalisaatiota henkilökohtaista palvelua unohtamatta. Kodin Kukat Oy on myös rohkaiseva esimerkki siitä, että yrittäminen onnistuu myös maaseudulla, jos vaan logistiikka ja tietotekniikka toimivat. Juha Toikan perusajatuksena oli yritystä perustaessaan, että tarjolla on parasta laatua, parhaista lajikkeista, parhailta yhteistyökumppaneilta omien tuotteiden lisäksi.   

Ennen laajentumista vuonna 2011 yritys mietti sijoittumista mm. Viroon, Ruotsiin tai Hollantiin. Kuitenkin veri veti omalle kotiseudulle ja Haminaan. Hyvät ja tutut työntekijät saivat jäämään kotikylälle ja myös tuotteiden laaduntarkkailun takia oli hyvä jäädä Suomeen. Vaikka tietotekniikka onkin yrityksen elinehto, niin henkilöstö on edelleen tärkein yrityksen voimavara. Juha toteaakin palkinnon kuuluvan koko henkilöstölle. Usko yrityksen tulevaisuuteen on vahva ja tuotetarjontaa pyritään kasvattamaan mm. luomutuotteisiin. Uusi Kannusjärven kylälle rakentuva valokuitu antaa mahdollisuuksia kehittää yrityksen toimintaa. 
 - Livestriimaus ja webinaarit ovat esimerkkejä siitä, miten asiakaslähtöisyyttä voisi edelleen lisätä ja palvelupolkuja asiakkaiden kanssa kehittää, miettii Juha tulevaisuudensuunnitelmistaan.   

Molemmat palkittavat yrittäjät näkevät Haminan potentiaalisena paikkana yrittää. Haminassa on paikkansa niin isolle kuin pienellekin yritykselle, he toteavat.  

 

Kaikki uutiset löydät täältä