Perustettu 1653

Uutiset

Haminassa syödään luomupuuroa maailmanennätystahtiin 6.9.2017

Kun Suomi täyttää sata, syödään yhdessä luomupuuron maailmanennätys!

Haminan kaupunki on ilmoittautunut mukaan Pro Luomu ry:n Luomupuuropäivään 6.9.2017, jonka tavoitteena on syödä yhdessä Suomi luomupuurokartalle! Maailmanennätyksen tekemiseen lasketaan kaikki kyseisen päivän aikana syödyt luomupuurot. Luomupuuron ME
julkistetaan 7.9.2017.

Haminan kaupunki osallistuu valtakunnalliseen luomupuuron maailmanennätyspäivään 6.9. tarjoamalla luomupuuroa kaupunkilaisille useissa eri toimipisteissä. Haminan kaupungin tavoitteena on tarjota päivän aikana 4500 luomupuuro-annosta.

Heti aamusta luomupuuroa tarjotaan Terveysaseman aulassa klo 7-8 ja lisäksi päiväkotien aamupalalla klo 7-9 luomupuuroa on tarjolla lapsien lisäksi myös perheille ja isovanhemmille. Peruskouluissa luomupuuroa tarjotaan perheiden ja isovanhempien lisäksi myös lähiseudun asukkaille.

Torilla luomuruispuolukkapuuroa tarjotaan lounasajasta iltaan asti klo 11-19.30. Torille ohjataan luomupuurolle myös illalla Terveyskioskissa Inbody-kehonkoostumusmittauksessa kävijät. Ohjelmaa päivän aikana on myös Aseman koululla, jossa luomupuurotarjoilun lisäksi pääsee seinäkiipeilemään klo 15-17.30 ja Linnoituksen päiväkodissa luomupuuroa voi nauttia  Haminan Naisvoimistelijoiden järjestämän jumpan tauoilla klo 16-18.

Kumppanuustalo Hilma (os. Teollisuuskatu 8) viettää syntymäpäivään ja tarjolla vieraille on luomuruispuolukkapuuroa klo 12-16.  Hilmassa on myös muuta tapahtumaa ja toiminnan esittelyä samaan aikaan.

Jokaiselle Haminassa luomupuurolla käyneelle jaetaan Luomupuuron ME -pinssi. Luomupuurotarjoilujen ajat ja paikat löytyvät kaupungin tapahtumakalenterista.

Myös jokainen suomalainen voi osallistua luomupuuron maailmanennätyspäivään sosiaalisessa mediassa. Syömästään luomupuuroannoksesta voi postata julkisesti joko Instagramiin, Twitteriin tai Facebookin Luomupuuron ME (virallinen) -tapahtuman seinälle tunnistella #luomupuuronME.

Lisätiedot:
Kirsi Hänninen
Ruokailu- ja puhtauspalveluiden päällikkö
Haminan kaupunki
kirsi.hanninen(a)hamina.fi, p. 040 865 4080

Lisätietoa puuropäivästä www.luomupuuro.fi/
 

Kaikki uutiset löydät täältä