Perustettu 1653

Uutiset

Haminan Elomarkkinat Suomi 100 -juhlavuoden hengessä

Jo 44. kerran pidettävät Elomarkkinat järjestetään Haminassa 10.-12.8.2017. Vilkas markkinaviikonloppu käynnistyy torstaina perinteisellä avajaiskulkueella ja Puistotalon avajaisohjelmalla. RUK:n kentältä klo 17.00 lähtevän avajaiskulkueen reitti kulkee Raatihuoneen kautta Kauppatorille. Kulkueen teemana on Suomen juhlavuoden kunniaksi ”Yhdessä - Suomi 100 -juhlavuosi”.

Avajaisohjelma alkaa heti kulkueen päätyttyä, noin klo 17.30 Kesäpuistossa sijaitsevan Puistotalon terassilla. Avajaisissa esiintyvät Kotkan ja Haminan Nuoriso-orkesteri, Eki Liikanen ja Mika Huusari sekä Have Step -tanssiryhmä. Markkinavouti Pentti Hannula juontaa ohjelman ja julistaa markkinat avatuiksi. Osana ohjelmaa on myös parhaan kulkueryhmän palkitseminen. Viime vuonna parhaan kulkueryhmän palkinnon voitti tänäkin vuonna kulkueessa mukana oleva Kotham City Rollers. Avajaistapahtumaan odotetaan tuhansia kävijöitä.

Markkinoiden myyntiajat Kauppatorilla ovat

torstaina 10.8. klo 18-21
perjantaina 11.8. klo 7-20
lauantaina 12.8. klo 7-15

Ilmoittautumisia kulkueeseen otetaan vastaan!

Vielä ehtii ilmoittautua Elomarkkinoiden avajaiskulkueeseen. ”Juhlavuoden kunniaksi kannustamme kaiken kokoisia ja näköisiä ryhmiä osallistumaan. Tervetulleita ovat niin yritysten, yhdistysten kuin yksityishenkilöidenkin muodostamat ryhmät”, kertoo tapahtumasihteeri Tuula Malo.

Ilmoittautumisia otetaan vastaan sähköpostitse kulttuuri@hamina.fi ja puhelimitse 040 771 4112 tai 05 749 2575.


Ol’ muinoin muodis’ – koko perheen pihatapahtuma Kustaanmäellä

Elomarkkinoiden avajaisohjelman lisäksi markkinalauantaina 12.8. klo 12.00-15.00 on ohjelmaa Vehkalahden kotiseutumuseon pihapiirissä  Husulassa. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Vehkalahden kotiseutumuseon koko perheen kesätapahtuma vie yleisön muinaisaikaan. Tapahtumassa on kasvivärjäystyöpaja, korunvalanta- ja raudansulatusnäytöksiä, kudontaa loimipainoisilla pystykangaspuilla sekä korumyyntiä. Mukana muinaistunnelmaa luomassa on Kotkan keskiaikaseura ry - Poukan pitäjä! Halukkaat voivat myös paistaa omia makkaroitaan pihapiirin paistopisteessä. Kaikille avointa kasvivärjäystyöpajaa on pitämässä tekstiiliartesaani Merja Koskenkorva. Työpajassa ei tarvita omia värjäyskasveja. Materiaalimaksu on 5 euroa.

”Ol’ muinoin muodis’ on tapahtumien, luentojen ja työpajojen sarja, jossa perehdytään naisen muinaispuvun valmistamiseen”, kertoo vetovoimapalvelupäällikkö Paula Kouki. Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi toteutetut tapahtumat järjestää Haminan kaupungin museot ja kansalaisopisto.

Tiedustelut:
paula.kouki@hamina.fi, puh 040 7464 220
tuula.malo@hamina.fi, puh 040 771 4112


"Raatihuoneen LeMans" - polkuautokilpailu

Haminan linnoituksen wanhat talot ry järjestää leikkimielisen polkuautokilpailun Raatihuoneen ympäristössä markkinaperjantaina 11.8. klo 18-20.

Lisätietoja www.haminanlinnoituksenwanhattalot.fi/

 

 

Kaikki uutiset löydät täältä