Perustettu 1653
Etusivu Asukkaat Museot Museon harrasteryhmät

Museon harrasteryhmät 

Syksytalvi 2017

MUISTELOPIIRI Kauppiaantalomuseon Mattilassa

joka toinen tiistai 5.9. alkaen klo 14-15.30
 
 

Muistelopiiri kokoontuu Kauppiaantalomuseon Mattilassa. 5. syyskuuta alkaen. Seniorit muistelevat elämää vanhaan aikaan Haminassa ja Vehkalahdella. Muistelopiiriläisillä on myös mahdollisuus osallistua museon projekteihin esim. työpajojen ohjaajina. Lisäksi kesällä Muistelopiirillä on oma pellavapelto  Vehkalahden kotiseutumuseolla kaikkien kävijöiden ilona ja siihen liittyen järjestetään kaikille avoimia kylvö-, kitkemis- ja nyhtämistalkoita kasvukauden kuluessa.

Tervetuloa joukkoon, entiset ja uudet muistelijat! Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.
Tiedustelut puh. 040 199 1292.
Kauppiaantalomuseo, Mattila, Kasarminkatu 6, Hamina

 

SUOMAN OMPELUSEURA

Kauppiaantalomuseon Mattilassa 4.9.2017 alkaen
joka toinen maanantai klo 14-16 
 
 
Kauppiaantalomuseon Mattilassa elvytetään naisten käsityö- ja seurusteluperinnettä. Ompeluseurassa tehdään pääasiallisesti omia käsitöitä omin välinein. Lisäksi on mahdollista tehdä käsitöitä museon mallien pohjalta. Samalla voi jakaa yhdessä perinteisiä käsityötekniikoita ja -malleja kuten neulakinnastekniikkaa, kirjontaa, neulontaa ja virkkausta. Ja virkistävien käsitöiden lomassa nautitaan tietenkin kahvit. Ei osallistumismaksua.
 
Entä kuka Suoma on? - Hän on pitkäaikainen ja kuvitteellinen hahmo museon henkilögalleriasta, joka tapasi huseerata ystävänsä Oton kanssa yhtä sun toista museon pihapiirissä.
Tiedustelut: puh.  040 861 1909
Kauppiaantalomuseo, Mattila, Kasarminkatu 6, Hamina

 

MUSEOKERHO KEKKERMATTI

 

Ihan parasta nyt - mielenkiintoista kerhotoimintaa historian nälkäisille 5-6 -luokkalaisille viikoittain syksy-kevätlukukaudella. Pääsääntöisesti kerran viikossa kokoontuvassa kerhossa tutustutaan perinteisiin kodin- ja kädentaitoihin kotiseudun historian ja tarinoiden siivittämänä.

Ohjelmaan voi sisältyä myös vierailuja kiehtovissa historiallisissa paikoissa Haminan seudulla. Kerho on maksuton ja siihen mahtuu 10 oppilasta.

Museo tiedottaa museokerho Kekkermatin tulevan lukuvuoden aikataulusta myös koulujen välityksellä.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset museot@hamina.fi.
www.hamina.fi/fi/Asukkaat/Museot/.