Perustettu 1653
Etusivu Asukkaat Liikunta ja vapaa-aika Venepaikat

Venepaikat

Haminan kaupungilla on kaupungin ylläpitämiä venepaikkoja 738. Venelaiturit ovat enimmäkseen kelluvia laitureita. Isoille veneille vuokrataan kylkipaikkoja Tervasaaren laiturista.

Venepaikkojen sijainnin löydät karttapalvelun kautta, liikunta ja ulkoilu > veneily

Tiedustelut ja venepaikkojen vuokraus
Haminan kaupungin asiakaspalvelu,
p. 040 199 1700
Osoite: Puistokatu 2, PL 70, 49400 Hamina

Lomakehakemistoon pääset tästä, ks. liikunta ja vapaa-aika > venepaikat.

Venepaikkahakemuksen täyttäminen sähköisesti   

Vierasvenepaikat
Kaupungilla on vierasvenepaikkoja Rampsinkarissa, Tervasaaressa ja Yrjösenpohjassa.

Rampsinkarin ja Tervasaaren paikkojen vuokra on 20 e/vrk . Yrjösenpohjan paikkojen vuokra on 18 e/vrk.  Maksuihin sisältyy alv. Vierasvenepaikkojen vuokrauksen hoitaa Veneasema Rampsi.

Veneluiskat
Veteenlasku-/ylösvetopaikat ovat Tervasaarella, Lepikönrannassa ja Salmenvirralla.  Matinsaaressa Summassa on myös veneluiska, mutta se on puomin takana. Puomin avaimen saa lunastaa kaupungin asiakaspalvelusta. Hinta on 34 euroa veneilykausi. Venesatamissa on parkkipaikat, joille voi jättää auton siksi aikaa kun on veneilemässä.

Venehamina Oy
Venehamina Oy on laituriosakeyhtiö, jossa ovat osakkaina yksityisten veneenomistajien lisäksi Haminan kaupunki ja Kouvolan kaupunki. Yhtiö omistaa kaksi kelluvaa venelaituria, jotka sijaitsevat Lepikössä. Paikkoja on yhteensä 68. Laitureissa on vesi- ja sähköpisteet.

Tiedustelut Venehamina Oy:n paikoista p. 040 832 8327.

Pienen Vuohisaaren venelaiturit
Pienen Vuohisaaren venelaiturit omistaa Haminan Pursiseura, jonka venepaikkojen jakamisesta vastaa satamakapteeni Eero En, 050 335 4402.

Yhteysliikennelaiturit
Saaristossa on kaupungin ylläpitämiä yhteysliikennelaitureita tällä hetkellä viisi; yksi Kuorsalossa, yksi Tammiossa, kaksi Nuokoissa ja yksi Majasaaressa.

Yhteistyö ja venesatamien kehittäminen
Saariston virkistysalueen käyttömahdollisuuksia kehitetään yhteistyössä ympäristötoimen, Kymijoen Virkistysalueyhdistyksen ja paikallisten veneseurojen kanssa.

Venesatamien ja -laitureiden ylläpidosta vastaa kaupunkiehityksen Aluepalvelut, joka huolehtii varsinaisten laiturirakenteiden lisäksi satamien pysäköintialueista ja niiden jätehuollosta. Useimmilla venelaitureilla on lukittavat käyntiportit. Joitakin laiturialueita vartioidaan talkooporukoilla.

Yhteyshenkilö
Vihertyönjohtaja Jouko Mäkinen p. 0400 557 815